Hrajeme hry na iOS: Bike Mayhem, Unroll Me, Jumpy Jack

Dnes nás čeká jízda na kole. Bike Mayhem, Jumpy Jack, Unroll Me jsou hry pro osmý díl naší série Hrajem hry na iOS.

Divoká jízda na kole

Pravidelní čtenáři série si určitě vzpomenou na hru Stickman Downhill. Dnes tu máme v principu podobnou hru s názvem Bike Mayhem. Jedná se o freemium model. In-App nákupy jsou poměrně drahé. Za 0,89 euro se můžete zbavit všudy přítomných reklam. Další nákup s cenovkou 8,99 euro Vám zpřístupní všechny tratě.

Bike Mayhem je opravdu velice podobný titulu Stickman Downhill. Plošinový sjezd na kole převlečený do jiného kabátku. Oproti Stickmanovi však má na vrh. Zaujme především realističtějším grafickým zpracování. Fyzika byla nastavena taky dobře. Herní zážitek oživí také možnost dělat triky během skoků. V zásobě jich máte hned několik, ale triky dělejte jenom při větších skocích. U těch malých hrozí, že trik nestihnete a z kola spadnete. Na trati projíždíte záchytnými body, které jsou označeny žlutou vlaječkou. Jestliže z kola spadnete, nemusíte celou trať opakovat. Hra Vás automaticky umístí k poslednímu záchytnému bodu, kterým jste projeli.

photo (10) photo (11)

Grafika společně s realističností dělá z Bike Mayhem hru, která nabízí skvělý herní zážitek. Zpracování pro iPad není moc povedené. Obraz se roztáhne, což znatelně ubírá na grafice.

qr bike mayhemAplikace: Bike Mayhem
Zaměření: hra – sjezd na kole
Líbilo se: zábavnost, grafika, realističnost
Nelíbilo se: zpracování pro iPad
Hodnocení: 4/5
Cena: Zdarma (freemium)

Čas zapojit mozek

Unroll Me je zdarma stažitelnou logickou hříčkou. Náročnost patří k těm vyšším. Hra se v principu podobá již recenzovanému titulu Unblock Me.

Vaším cílem bude zajistit cestičku pro kuličku z bodu A do bodu B. Splnit tento úkol ovšem není vůbec snadné. Po odpočítání startu úrovně se kulička pomalu, ale jistě začne pohybovat vpřed. Vy musíte rychle přesunout dřívka s drážkami tak, abyste vytvořili cestu do cíle. Pohyb koule způsobí, že se během hraní začnete ocitat pod psychickým tlakem. Musíte rychle přemýšlet a ještě rychleji rozhodovat kam které dřívko umístíte.

photo (8) photo (9)

Právě tento prvek dělá ze hry Unroll Me návykovou, vysoce hratelnou hříčku. Vypnout je můžete provedením In-App nákupem.

qr Unroll MeAplikace: Unroll Me
Zaměření: hra – logická
Líbilo se: hratelnost, náročnost
Nelíbilo se: vyskakování reklamy
Hodnocení: 5/5
Cena: Zdarma (freemium)

Jedna z kopií Flappy Bird

Není to tak dlouho, co se na App Store objevila nesmírně obtížná retro hříčka Flappy Bird. Majiteli vydělala hra několik miliónů, až se jí rozhodl stáhnout z trhu. Nesmíme být udiveni, že mnoho vývojářů chtělo skončit stejně. Kopií tohoto populárního titulu nabízí App Store již několik desítek. Jednou z kopií je i Jumpy Jack.

Místo žlutého ptáčka ovládáte chlapce na skateboardu. Stejně jako u Flappy Bird, máte za úkol proskakovat mezerami v překážkách. Výšky mezer jsou rozdílné, musíte tak správně odhadnou, jak moc vyskočit. Bohužel, Jumpy Jack nedisponuje stejně velkou obtížností jako Flappy Bird. Při prvních pokusech budete mít problém proskočit i první překážkou. Po chvilce hraní získáte cit, překážkami tedy budete proskakovat jedna báseň.

photo (7) photo (6)

Grafické zpracování kopíruje retro grafiku Flappy Bird. Přísloví „originál je pouze jeden“ platí i zde. Jumpy Jack není náročnou hrou a nepřináší ani žádné revoluční či inovační prvky. Jde pouze o kopii.

qr jumpy jackAplikace: Jumpy Jack
Zaměření: hra – plošinová skákačka
Líbilo se: grafika
Nelíbilo se: kopírování, nenáročnost
Hodnocení: 1/5
Cena: Zdarma