Pocta k třicátému výročí Macu byla natočena prostřednictvím iPhonu

Apple zveřejnil nové video oslavující třicet let od příchodu prvního Macintoshe. Apple na závěr videa dodává, že bylo celé natočeno iPhonem za jeden jediný den. 24.ledna 2014.

Celkem patnáct skupin se s iPhonem rozjelo na různá místa světa, která zaznamenaly právě v tento památný den. Cílem bylo zdokumentovat „jaké úžasné věci provádějí lidé pomocí Apple produktů“. Týmy pořídily celkem sedmdesát hodin nejrůznějších záznamů, které byly okamžitě odesílány do studia v Los Angeles, odkud režisér instruoval jednotlivé štáby pomocí FaceTime. Finální video, které má jednu minutu a dvacet čtyři vteřin, můžete právě shlédnout.

[HTML1]

Video vypadá velmi profesionálně a určitě byste neřekli, že bylo natočeno mobilním telefonu. Pro pořádek však musíme dodat, že v mnoha případech byly použity doplňkové pomůcky – stativy, přídavné objektivy a filtry a v některých případech i kamerové jeřáby. Video režíroval Jake Scott, syn slavného režiséra Ridleyho Scotta (více se o něm dozvíte z tohoto našeho článku).

Jeden z doplňků iPhonu
Jeden z doplňků iPhonu

Apple původně plánoval odvysílat tuto reklamu jako součást reklamní přestávky letošního zápasu Super Bowl, nakonec však od této myšlenky upustil ve snaze ušetřit miliony dolarů potřebné k zakoupení odpovídajícího času a místo toho zveřejnil video na svém webu.

Na střihu se podílelo 21 editorů
Na střihu se podílelo 21 editorů

Zdroj: Apple (via The Verge)

Jeden myslel na “Pocta k třicátému výročí Macu byla natočena prostřednictvím iPhonu

  • avatar
    03. 02. 2014 (18:41)
    Trvalý odkaz

    co to tam maj za robotika v tom Japonsku ? Vi to nekdo ?

Komentáře nejsou povoleny.