Hrajeme na iOS: The Simpsons, Sonic Dash, Benji Bananas

Podíváme se do Springfieldu, zaběháme si a zaskáčeme. The Simpsons: Tapped Out, Sonic Dash a Benji Bananas jsou hry pro tento díl.

Hurá do Springfieldu

Celosvětově nejznámější rodinku z amerického městečka Springfield, Simpsonovi, můžete mít ve vašem iPadu či iPhonu. The Simpsons: Tapped Out, je čekací klikačka, podobně jako populární titul Clash of Clans. Jak už těchto her bývá zvykem, jedná se o freemium model.

Hra Vás zavede do Springfieldu. V začátcích město ovšem zeje prázdnotou. Budoucnost amerického městečka a jeho obyvatel máte pouze ve svých rukou. Záleží tedy na vaší kreativitě, jak bude Springfield vypadat. Společně s jeho růstem, si odemykáte další postavičky ze seriálu. Setkáte se tak nejen s kompletní rodinkou Simpsonových, ale také s jejich sousedem Flandersem nebo Bártovým kamarádem Milhousem. Každá postava i budova vydělávají peníze, za které nakupujete nové baráčky a zkrášlující prvky.

photo (5) photo (4)

The Simpsons: Tapped Out patří k herní špičce. Dodržuje styl seriálu, postavy, grafiku. Hraní si vychutnáte i bez In-App nákupů.

qt tapped outAplikace: The Simpsons: Tapped Out
Zaměření: hra – čekací klikačka
Líbilo se: zábavnost, grafika,
Nelíbilo se: propojení s Origin
Hodnocení: 4/5
Cena: Zdarma (freemium)

Pozor na ježka!

Máme tu dalšího kresleného hrdinu, kterého bude znát spíše mladší část populace. Super rychlý ježek Sonic přiběhl do našich iPhonů. Hru stáhnete zdarma z App Store.

Jde o nekonečnou běhačku, podobně jako známá hříčka Temple Run nebo Minion Rush. Vaším cílem je sbírání prstenů, vyhýbání překážkám i boj proti padouchům. Sonic Dash sice nenabízí nic nového v žánru nekonečných běhaček, zaujme ale grafickým zpracováním. Stejně jako u konkurenčních titulů si svého hrdinu můžete vylepšovat pomocí herních měn. Ty jsou celkem dvě; zlaté prsteny, červené s hvězdou uprostřed. Obě měny lze dokoupit investováním reálných peněz. Vylepšovat se dají nejen vlastnosti postavy, na výběr máte i z několika vzhledů.

photo photo (1)

Sonic Dash neobsahuje žádné revoluční prvky. Díky tomu splývá s podobnými hrami. Sonica ocení spíše fanoušci stejnojmenného seriálu.

qr sonic dashAplikace: Sonic Dash
Zaměření: hra – nekonečná běhačka
Líbilo se: grafika, hratelnost
Nelíbilo se: nic nového nepřináší
Hodnocení: 3/5
Cena: Zdarma (freemium)

Sbíráme banány

Freemium hru Benji Bananas stáhnete zdarma z App Store pro iPad i iPhone. Jde o nekonečnou plošinovou skákačku. Vaším úkolem nebude nic jiného než po liánách doskákat co nejdále. Během letu posbíráte pár banánů. Ty jsou důležité pro vylepšování opičky. Můžete zlepšit její vlastnosti, čímž získáte bonusy v letu. Změnit lze třeba i účes. Benji Bananas nabízí povedenou fyziku. Vše záleží na vašem umu. Chce to ve správnou chvíli chytit liánu, ale také ji včas opustit a přeskočit na další. Právě tyto momenty se odrazí v dráze letu.

photo (3) photo (2)

Pěknou grafiku doprovází povedený soundtrack. Benji Bananas bohužel neobsahuje žádné oživující prvky hratelnosti. Po čase nastane stereotyp.

qr benji bananasAplikace: Benji Bananas
Zaměření: hra – nekonečná skákačka
Líbilo se: grafika, fyzika, vhodné pro děti
Nelíbilo se: nízká zábavnost
Hodnocení: 3/5
Cena: Zdarma (freemium)