Hrajeme hry na iOS: Strand, Motocross Meltdown, Extreme Demolition

Logika, motorky a demolice. To jsou motivy dnešního výběru her Strand, Motocross Meltdown, Extreme Demolition.

Spojujeme, spojujete, spojují

Minule jsme vám ukázali hru Match the Dots, ve které musíte spojovat barevné tečky. Dnes se společně podíváme na trochu jiné spojování. Strand si můžete stáhnout z App Store zdarma, jde ale o freemium. K dokoupení za reálné peníze hra nabízí nápovědu navíc nebo prémiové balíčky úrovní. V základu dostanete dva balíčky, přičemž každý má 25 úrovní.

Samotné spojování teček odlišuje Strand od konkurenta Match the Dots. Zatímco v Match the Dots spojení závisí na barvě koleček, kroužky ve Strand mají určený počet spojení. Každý kroužek obsahuje číslo, díky němuž víte, kolik propojení je potřeba. Barvičky zde také čekají. Najdete kolečka, která jsou půlená, půl modrá, půl fialová. To znamená, že kroužek potřebuje propojení obou barev. Strand se tak stává složitějším i zábavnějším.

screen568x568 (2) screen568x568 (1)

Strand má zábavnost na vyšší úrovni, celkový dojem kazí jen In-App nákupy. Pokud bychom sečetli ceny balíčků a barevná témata, dostaneme částku 5,34 Euro. Vzhledem k tomu, že nemluvíme o žádné hitovce s 3D grafikou, je cena vysoká.

qr strandAplikace: Strand
Zaměření: hra – logická
Líbilo se: zábavnost, náročnost
Nelíbilo se: celková cena In-App nákupů
Hodnocení: 4/5
Cena: Zdarma (freemium)

Nudné závody motorek

Freemium simulátor motorek si můžete stáhnout z App Store zdarma.

Známá lidová moudrost „Nikdy nedávejte na první dojem“ dokonale sedí k Motocross Meltdown. Obrázky v popisu hry vás okouzlí a ihned hru začnete stahovat. Není se čemu divit. Povedená grafika společně s motocrossovými závody tvoří lákavou kombinaci.

Celé ovládání spočívá v pouhém jednom tlačítku, které musíte zmáčknout ve správnou chvíli. Další možnosti hry tvoří vylepšování motorky. Tím jste pomalu nuceni k In-App nákupu prémiové měny v podobě zlatých cihliček. Ovšem nejdražší balík stojí 89,99 Euro! Velmi přehnaná cena, vzhledem ke špatné hratelnosti.

screen568x568 (3) screen568x568 (4)

Grafickému zpracování nelze nic moc vytknout. Motocross Meltdown rozhodně není zábavnou hříčkou, ke které byste se rádi vraceli.

qr motocross meltdownAplikace: Motocross Meltdown
Zaměření: hra – závody motorek
Líbilo se: grafika
Nelíbilo se: hratelnost, nuda, přehnané ceny In-App nákupů
Hodnocení: 1/5
Cena: Zdarma (freemium)

Jdeme demolovat!

V závěru dnešního dílu se podíváme na hru do českého vývojáře Jindřicha Regala, Extreme Demolition. Hra je kompletně zdarma. Dominuje zde pouze jedna měna, kterou vyděláváte během závodu. Pravda, můžete využít jednoho malého In-App nákupu. Za cenu 0,99 Euro dostanete 10.000 herních peněz.

Nastartujte motory, chopte se volantů, demoliční derby právě začíná! Cíl hry není nijak složitý: zničit vozy soupeřů dříve, než zdemolují ony vás. Vše tak záleží na vašem řidičském umění. Vybrat si můžete z několika aut, která v garáži vylepšujete za vyhrané peníze. Ke zlepšení jsou čtyři vlastnosti; síla, rychlost, výdrž, brzdy.

screen568x568 (5) screen568x568 (6)

Extreme Demolition patří do skupiny povedených her. Pochvala patří grafickému i fyzikálnímu zpracování. Výborná hratelnost a přítomnost hry více hráčů je třešnička na dortu.

qr extreme demolitonAplikace: Extreme Demolition
Zaměření: hra – demoliční derby
Líbilo se: grafika, fyzika, hratelnost
Nelíbilo se: malý počet vozů na výběr
Hodnocení: 4/5
Cena: Zdarma (freemium)