Apple novinky: 52. týden [2013]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě padesátý druhý týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

LG a Samsung budou mít Touch ID

01Podle posledních informací budou oba giganti v roce 2014 implementovat do svých mobilních zařízení senzory pro snímání otisků prstů.

Samsung si nedávno nechal patentovat retina senzor pro získání biometrických informací. Tento senzor bude podobný tomu, jež známe z některých notebooků, a bude snímat otisk přejetím prstů a jeho prototyp již prochází testováním.

LG také připravuje pro únorovou konferenci Mobile World Congress nový model své vlajkové lodi G3 s dotykovým senzorem.

Apple překvapil konkurenci nejen 64bitovým procesorem, ale také Touch ID. Uvidíme, jak úspěšní budou ostatní výrobci.

Zdroj

Informace o dalších akvizicích

02Během týdne prosákly na povrch informace o dalších akvizicích. Jak jsme již dříve psali, ne o všech nákupech malých společností víme a o to více jsou nové informace zajímavé. Tentokrát se jedná o dvě na sobě nezávislé firmy.

Broad Map se specializuje na geografické systémy (GIS) a její know-how i zaměstnanci nejspíš budou pracovat na vylepšení mapových podkladů.

Catch je tvůrce velmi populární aplikace z oblasti produktivity, která byla na předních příčkách App Store před třemi lety. Její zaměstnanci budou pravděpodobně v oddělení iOS a možná lze některé prvky jejich aplikace očekávat v budoucích verzích mobilního systému.

Zdroj

Apple chce zakázat prodej Samsungů

03Jablečná společnost v roce 2011 neuspěla u soudu se zákazem prodeje mobilních telefonů a tabletů Samsungu na území USA, protože údajně porušují některé softwarové patenty. Její žádost byla soudkyní zamítnuta.

Teď se však naskytla druhá příležitost. Federální odvolací soud uložil soudkyni Lucy Kohové, aby své předchozí zamítavé rozhodnutí přehodnotila. Uspěje-li Apple tentokrát, nebude to pro Samsung znamenat velkou ztrátu. Porušování patentů se týká jen některých starších modelů, které se prodávají již velmi málo.

Applu nejspíš nejde ani tak o samotný zákaz prodeje, jako o to, aby se příště neopakovala situace s porušováním softwarových patentů.

Jak celý proces dopadne, se dozvíme už posledního ledna 2014.

Zdroj

Amazon Kindle nejrozšířenějším dárkem

04

V dnešní době se indexuje a měří téměř všechno. Takže není divu, že existuje rovněž index aktivace nových přístrojů během vánočních svátků. Tato informace pak ukazuje na oblíbenost jednotlivých zařízení a jejich výrobců.

Analytická společnost Flurry představila výsledky svého měření, ve kterém porovnává aktivace zařízení z 25. prosince s běžným prosincovým dnem. Z grafu je patrné, že nejžádanějším vánočním dárkem v USA je stále elektronická čtečka Kindle, i když množství aktivace v posledních letech klesá. Druhým v pořadí je Asus.

Aktivací mobilních jablečných zařízení bylo v období svátků dvojnásobně více, než jiné dny.

Zdroj

China Mobile stále váhá

05Přestože se již dříve hovořilo o tom, že Apple si v Číně zajistil obrovské odbytiště, oficiální správy nikde. Spojení Applu s mobilním gigantem China Mobile stále nebylo potvrzeno.

Analytici se domnívají, že na vině je novinka iPhone 5C, jejíž prodej v Číně rapidně klesá. Myslí si, že nízká poptávka po plastovém modelu vyvolala další jednání o spolupráci a celou záležitost dále odsouvá.

Podaří-li se vyjednávačům z Cupertina partnerství dohodnout, zajistí si tak velký odběr s více než miliardou potenciálních zákazníků.

Zdroj