Tip na víkend: zajděte si na jedinečnou výstavu historických Apple počítačů

Zajímají vás historické Apple počítače, od prvních kousků až téměř pro současnost? O víkendu je všechny můžete potkat na jednom místě. 

Srdečně vás zveme na dvě zajímavé výstavy, které se uskuteční o víkendu 5. a 6. října v kulturním domě v Blažovicích u Brna: výstava historických počítačů Apple a výstava kaktusů. Výstava se koná v sobotu od 15 do 20 h, v neděli od 10 do 20 h.

S počítačem se ve svém životě (ať přímo nebo nepřímo) setkal každý. I když počítače člověka provází poměrně krátkou dobu, svou historii již mají. Jedním z výrobců, který počítače a další technické vymoženosti bezesporu nejvíce přiblížil lidem, je americká firma Apple – v současnosti nejhodnotnější firma na světě.

I tento eMate 300 na výstavě objevíte
I tento eMate 300 na výstavě objevíte

Firma Apple byla první, která „zavřela“ počítač do malé skříňky, dala mu přívětivou podobu, začala používat myš, vytvořila systém s intuitivním ovládáním, od začátku používala tzv. okna, vymyslela počítač a obrazovku v jednom (iMac), vymyslela jednoduchý́ hudební přehrávač (iPod), přišla s revolučním telefonem (iPhone), vymyslela tablet (iPad), uvedla v praxi obchod s hudbou iTunes…

Její počítače a příslušenství od těch raných až po současné budete mít možnost uvidět na výstavě, která se uskuteční v Kulturním domě v Blažovicích o víkendu 5. a 6. října. Svoji sbírku představí Bedřich a Pavel Malečkovi ze Slavkova u Brna.