Dead Trigger 2: nová verze legendární zombie střílečky pro iOS [První dojmy]

České herní studio Madfinger Games vydalo dnes nad ránem pokračování populární zombie střílečky Dead Trigger. Dvojka přináší nové funkce i nové lokace. Prohlédněte si, co nabízí.

Přiznám se, že v oblasti stříleček patřím spíše mezi příležitostné hráče, který ovládání virtuálním joystickem v předchozím díle příliš nevyhovovalo. V druhém pokračování je toto ovládání sice zachováno, nicméně pro občasné hráče, jako jsem já, přibyl daleko jednodušší ovládácí mód, který přidává hře na hratelnosti. V tomto režimu totiž pravým palcem pouze míříte a zvolená zbraň střílí automaticky vždy, kdy se zlá zombie objeví v jejím dosahu. Nemusíte tak buďto mířit nebo střílet, jako dříve. Nicméně pro profesionální hraní však hra obsahuje i podporu externích gamepadů.

dead_triger_2_16

Hru již netvoří jen volně chodící zombie, ale setkáte se i s bossy nebo speciálními zrůdičkami, jako jsou kamikaze nájezdníci. Mezi misemi pak máte možnost vyrábět nové pomůcky a zbraně a postupně se jimi vybavovat.

Grafická stránka je velmi povedená a hra je bez problémů hratelná i na testovacím iPadu mini první generace, který již svým výkonem nepatří mezi současnou absolutní špičku. Sice se na tomto modelu déle nahrávají jednotlivé mise, samotné hraní již rušeno není. Z iPadu mini pocházejí také obrázky v tomto článku.

dead_triger_2_21

Nový Dead Trigger 2 se skutečně povedl a potěší především příležitostné hráče, kterým u podobných her krkolomný způsob ovládání kazí samotný herní zážitek. Podrobnou recenzi již připravují naši herní redaktoři a můžete se na ni těšit v nejbližších dnech.

qr dead trigger 2Aplikace: Dead Trigger 2
Zaměření: střílečka pro iOS

Líbilo se: nový způsob ovládání, grafické provedení, vylepšení herního světa
Nelíbilo se: delší časy nahrávání na iPadu mini

Hodnocení: 4,5/5
Cena: zdarma

Kompletní fotogalerie