Apple novinky: 39. týden [2013]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě třicátý devátý týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

Touch ID prolomeno

01 (4)Hlavní technologickou novinkou posledního modelu iPhone je snímač otisků prstů, který by měl chránit obsah před nežádoucím přístupem. Současně lze takovýchto otisků v zařízení uložit několik a tak dovolit odemykat telefon a platit na AppStore více lidem.

Otisk prstu sebou nosíme stále a je naprosto unikátní a proto je k dispozici a účinný v zabezpečení. Tedy to si všichni mysleli dokud několik dní po zahájení prodeje iPhone 5s nepřišla německá hackerská skupina se zprávou o prolomení tohoto zabezpečení.

Na svých stránkách poskytli video s návodem, jak otisk prstu majitele telefonu získat a jak s jeho pomocí zařízení odemknout. Pokud se prokáže, že hackeři skutečně toto zabezpečení prolomili bude jim přiznaná odměna ve výši 13 tisíc dolarů.

Netřeba se ale bát – celý postup je poměrně sofistikovaný a využívá známých postupů, které dokáží ošálit většinu současných dotekových senzorů, nejde tak jen o problém snímače v iPhonu 5s.

Dům Jobsových jako historická památka

The childhood home of Steve Jobs.Podle serveru CNN se dům Jobsových rodičů, kde Steve prožil svá středoškolská léta, stane historickou památkou. Komise, která o historických budovách v Los Altos rozhoduje, zařadila tento dům právě kvůli garáži, ve které Steve spolu s Wozniakem sestavili prvních 50 počítačů Apple 1.

„Steve Jobs je považován za génia, který spojil technologie a kreativitu a uvedl na trh výrobky, jenž ovlivnily šest oblastí průmyslu – osobní počítače, animovaný film, hudbu, telefony, tablety a digitální publikace. Jeho vliv pocítí několik dalších generací.“, praví se v textu ke schvalované nemovitosti.

Dům z roku 1952 má podle místní realitní kanceláře hodnotu 1,5 miliónů dolarů.

Apple trhá prodejní rekordy

03 (2)Během prvního víkendu se podle oficiálních informací prodalo 9 miliónů kusu nových iPhonů 5C/S, což naprosto překonalo veškerá očekávání analytiků i rekord z loňského víkendového prodeje iPhone 5.

Také nejvyšší představitel Applu Tim Cook nešetřil obdivem, když prohlásil, že tento víkend byl nejlepší prodejním startem jablečných telefonů v jejich historii. Přestože se nedostalo na všechny zákazníky, přislíbil, že se jeho zaměstnanci budou maximálně snažit doplnit zásoby a uspokojit tak další čekající zájemce.

Současně s tímto skvělým startem prodeje dosáhl Apple také hranice 200 miliónů iOS zařízení s novým operačním systémem iOS 7, který se tak stal nejrychleji nahraným operačním systémem v historii.)

Policie v New Yorku doporučuje iOS 7

04 (1)Pracovníci policie nejen v tomto městě, si uvědomili, že nový iOS v sobě skrývá něco, co by výrazně ztížilo práci zlodějům a proto uživatele iPhone nabádají k jeho instalaci. Pomineme-li aktivaci otiskem prstů u iPhone 5S, jako překážku pro nenechavce, policii zaujala funkce Activation Lock.

Ta je součástí iOS 7 a jejím úkolem je vyžádat si Apple ID a heslo, kdykoli se pokusíte vypnou službu Find My iPhone, vymazat jeho obsah nebo jej znovu aktivovat.

Protože právě funkce Find My iPhone je pro nalezení odcizeného zařízení klíčová, nemožnost ji vypnout policie oceňuje. Proto také požádala rodičovskou organizaci Park Slope Parents aby na svém Facebooku vydala doporučení pro všechny majitele jablečných zařízení.

Aplikace pro děti

05 (3)Apple velice nenápadně vytvořil ve svém App Store novou kategorii věnovanou právě dětem. Jistě se vám, co by rodičům, několikrát stalo, že jste hledali nějakou adekvátní zábavu pro své ratolesti. Speciální kategorie by vám hledání měla ulehčit.

Rozděluje aplikace podle věku a také podle zájmových, či producentů.

Nová kategorie bezesporu pomůže rodičům při hledání té správné naučné a zábavné aplikace.

 Zdroje: 9TO5MacTUAWMacworldZprávy SuperApple.cz + citace přímo v textu

 

3 komentáře: „Apple novinky: 39. týden [2013]

  • Pingback: » Apple novinky: 39. týden [2013] 1. zprávy

  • avatar
    03. 10. 2013 (14:15)
    Trvalý odkaz

    Dobrý den, omlouvám se za odbočení mimo téma, ale měl bych drobnou připomínku. Velmi rád čtu Váš magazín (téměř denně) a jsem s ním povětšinou velmi spokojen. Vadí mi jenom jedno slovo: „jablečný svět“, „jablečná sluchátka“, „jablečné počítače“. Jenom v zářiových článcích je použito 29x – ano dal jsem si tu práci. Ačkoliv společnost Apple znám velmi dlouho, začínal jsem na stařičkém LC-2 (dnes iMac 24″), nepochopil jsem spojitost mezi logem a samotnými produkty (když pominu původní logo s Newtonem). Proto se mi z těchto spojení trochu ježí vlasy na hlavě.
    Dnes ráno jsem snídal jablečný koláč a večer si otevřu jablečný džus – to pochopí každý. Ale vysvětlovat někomu, že jsem si otevřel jablečný prohlížeč na jablečném telefonu ….no považte. :-)

    Jinak přeju hodně další úspěchů a těším se na další články, zejména více odborné, kachny nebo polo-kachny bych raději viděl v samostatné kategorii.

    • avatar
      03. 10. 2013 (14:19)
      Trvalý odkaz

      Díky za zajímavý pohled na používaný český opis, zamyslíme se nad tím…

      Kachny a polokachny vydáváme na samostatném webu http://zpravy.superapple.cz a připravujeme i alternativní titulní stranu, která odkazy na tento web nebude obsahovat….

Komentáře nejsou povoleny.