Apple novinky: 38. týden [2013]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě třicátý osmý týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

iCloud se převlékl

01 (3)Těsně před oficiálním uvolněním uživatelské verze iOS7 dostala webová služba iCloud nový kabát. Ten graficky odpovídá iOS a přináší nejen minimalistický vzhled ale také mnohem čistější pracovní prostředí. Betaverze aplikací iWork zůstávají a neodpovídají designu celého webu, což poněkud výsledný dojem ruší.

Ovládací prvky jsou také pozměněny, například návratovou šipku vystřídal seznam s dostupnými aplikacemi.

Stávající vzhled není úplnou novinkou, neboť byl již dříve dostupný na jako betaverze. V těchto dnech je přístupný všem z hlavní adresy icloud.com.

iOS7 návod v iBooks

Největší událostí tohoto týdne v jablečném světě je jistě uvolnění finální verze mobilního operačního systému. Přepracovanou sedmičku můžete již od středy instalovat na svá zařízení a užívat si svěží vzhled a čistotu jednoduchosti. Změna se však neudála jen v grafice systému, ale přibyla řada nových funkcí. Jak stávající tak i noví uživatele mohou být zmateni a přiznejme si, že iOS již dávno není jednoduchým mobilním systémem.

Aby Apple ulehčil práci svým zákazníkům nabídl jim k dispozici nejen PDF verze manuálů ale rovněž jejich iBooks verze (iPad, iPod Touch). Vše je zdarma pro anglicky rozumějící čtenáře.

Navýšení limitu přenosu

03 (1)V souvislosti s uvedením iOS 7, Apple navýšil limit pro velikost aplikací, které mohou být staženy přes mobilní datovou síť z App Store. Nový limit je 100MB, což je dvojnásobek oproti předchozí hodnotě. Od roku 2008, kdy tento limit činil 10MB se postupně zvyšoval díky novým technologiím, jako 3G, LTE a Retina displej. Navýšení tohoto limitu naznačuje, že Apple předpokládá změnu designu aplikací ve vazbě na novým iOS.

Safírový iPhone

04Krátce po představení nového iPhone 5S jehož Touch Id chrání safírové sklo se objevily spekulace o tom, že by podobným sklem byl chráněn nejen Touch Id připravovaného iPadu 5 ale celá dotyková plocha budoucího jablečného telefonu někdy v příštím roce. Na veřejnost se totiž dostaly informace, od výrobce safírového skla, že požadavek Applu na tento materiál s iPhonem 5S neskončil.

iPad a jeho menší bráška Mini by tedy také mohli dostat snímač otisků prstů. Zda-li tomu tak bude se dozvíme nejspíš již příští měsíc.

Cook na twitteru

05 (2)Tim Cook vyrazil na první prodejní den do Apple Storu v Palo Alto, aby přivítal osobně zákazníky, kteří si přišli pro svůj nový iPhone 5S, 5C a při té příležitosti také oprášil svůj již dříve založený účet na socilální službě Twitter – @tim_cook. Uveřejnil svůj první tweet a vyvolal tím spekulace o pravdivosti svého účtu.

Jelikož tuto zprávu přeposlal i jeho podřízený Phill Shiller a následně jeho identitu potvrdil i samotný Twitter, domněnky se rozplynuly a hlavní představitel Applu tak získal vekou spoustu nových followerů.

 Zdroje: 9TO5MacTUAWMacworldZprávy SuperApple.cz + citace přímo v textu

 

Jeden myslel na “Apple novinky: 38. týden [2013]

Komentáře nejsou povoleny.