Apple novinky: 35. týden [2013]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě třicátý pátý týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

Nekompatibilní ikony

01 (7)Apple upozornil vývojáře na neodpovídající velikost obrázků, které přikládají k aplikacím v AppStore coby jejich ikony. Před oficiálním uvolněním nového iOS 7, které by mělo být již v září, informuje vývojáře o tom, že jejich právě nahrané ikony vykazují jisté nesrovnalosti.

Dramatická změna uživatelského prostředí v iOS 7 nese sebou také větší ikony nativních aplikací. Pro zachování konzistentního vzhledu by ikony ostatních aplikací měly být větší o 6 (iPhone) a 8 (iPad) pixelů. V dopise se nejspíš záměrně nehovoří o novém operačním systému, pouze se poukazuje na nekompatibilitu grafických prvků a vyzývá se k nápravě při jejich příštím nahrávání.

Švédský nákup

Kalifornská společnost koupila švédský start-up AlgoTrim, jenž navrhl a vytvořil řešení pro zpracování fotografií a videí ve vysokých kvalitách na mobilních zařízeních při minimalizaci nároku na paměť, což by mělo Applu zajistit pro své zákazníky výbornou kvalitu obrazu i fotek a přitom snížit zatížení přenosových prvků sítě.

Společnost AlgoTrim v loňském roce vytvořila fotoaplikaci pro japonského operátora KDDI s použitím vlastní JPEG komprese. Ta je podle jejich slov 6x lepší, než tradiční LibJPEG standart využívaný současnými telefony.

Na poli komprese a snižování paměťové zátěže není firma AlgoTrim žádným nováčkem. Od roku 2006 se v mobilních zařízeních používá jejich řešení pro kompresi firmwaru.

Další japonský Apple Store

02 (2)V pořadí již osmý oficiální Apple Store bude mít Japonsko. Tentokrát se dočkají obyvatele tokijské oblasti, kde bude nová prodejna představena v příštím roce.

Budova bude mít jedno nadzemní a dvě podzemní podlaží s prodejní plochou téměř 2000 metrů čtverečních. Nabídka pracovních pozic již byla také oficiálně představena na webu.

Podle pracovníka místní prestižní realitní kanceláře, který s Applem úzce spolupracuje, stál pozemek téměř 170 milionu dolarů a po výstavbě prodejny bude jeho hodnota téměř dvojnásobná. „Apple se snaží získat ty nejlepší pozemky pro své budovy a vydrží čekat dlouho, aby získal, co požaduje.“, řekl makléř.

Program AppleCare+ možná i v Evropě

03 (2)Program speciální péče, kterou si dopřávají tisíce zákazníků, by se měla dostat i k nám do Evropy. Služba AppleCare+ je určena uživatelům jablečných produktů, kteří mají zájem o nadstandardní záruku. Za příplatek dostanete například delší mezinárodní záruku na zboží, telefonickou podporu či dokonce ochranu proti zničení zařízení vaší vlastní nešikovnosti. Vzhledem k tomu, jaká je cena jednotlivých výrobků se taková pomoc určitě hodí.

Je vidět, že společnost s takovou celosvětovou sítí má zájem o spokojené zákazníky a rozšíření služby AppleCare do dalších regionu je jasným krokem ke zlepšení infrastruktury v souvislosti s péči o své spotřebitele.

iWork z iCloudu na chvíli zmizí

04 (2)Ani ne před týdnem umožnil Apple ve svém cloudu pracovat s webovou verzí iWork všem svým uživatelům a očividně nepočítal s takovým náporem. Když jsem aplikace sám zkoušel, byly velice pomalé a je zjevné, že si toho všimli i jiní a prozatím se vše vrátilo do původního stavu. Webové iWork jsou zatím uživatelům nedostupné a tak můžeme pouze přesouvat své dokumenty mezi zařízeními.

Pevně věřím, že do ostrého uvolnění se inženýrům z Cupertina podaří vyladit veškeré technické prostředky tak, že iWork v iCloudu pojedou stejně svižně jako při prezentaci v červnu.

Vybíráme ze zajímavých zpráv z webu Zprávy.SuperApple.cz

 Zdroje: 9TO5MacTUAWMacworldZprávy SuperApple.cz + citace přímo v textu

Jeden myslel na “Apple novinky: 35. týden [2013]

Komentáře nejsou povoleny.