Apple dnes večer představí novinky, buďte u toho s námi. Co čekáme?

Dnes v 19:00 našeho času pořádá Apple speciální akci, na které slibuje představit nové produkty. Předpokládá se, že se celá akce bude věnovat především iOS zařízením.

sep_2013_event_invite-590x441Co očekáváme? Zcela jistě se bude Apple věnovat především iPhonům. Rodina chytrých telefonů společnosti Apple by se měla rozrůst hned o dva nové členy. Nejvyšším modelem v celé řady má být nově připravovaný iPhone 5S, který má dostat do vínku nejnovější technologie. Hovoří se především o novém procesoru schopném zpracovávat 64 bitové instrukce, větší operační paměti i čtečce otisku prstů integrované do hlavního ovládacího tlačítka. Rozměrově by se telefon neměl lišit od současného modelu iPhone 5, také displej by měl mít stejné parametry.

Dočkáme se také plastového iPhonu 5C. Má jít o telefon, který má bodovat především nízkou cenou a má mířit především na mladé uživatele, kteří si plnohodnotný iPhone nemohou dovolit. Telefon bude k dispozici hned v několika barevných odstínech. Skutečná cena telefonu zůstává obestřena záhadou – někteří počítají, že v nabídce zcela nahradí iPod touch a bude se pohybovat v rozmezí šesti až osmi tisíc korun. Podle nás je však pravděpodobnější, že nahradí v nabídce stále prodávaný iPhone 4. Ten aktuálně zakoupíte na Apple.cz za cenu 9 670 korun.

Také je docela pravděpodobné, že se dočkáme inovace řady jablečných tabletů, především hlavního modelu. Očekávaný iPad 5 by měl dostat nový vzhled podobný iPadu mini (tenčí rámeček kolem displeje i nižší šířka) a také nový procesor. Dostane se možná i na malý iPad mini, ovšem v jeho případě bychom ještě neočekávali osazení Retina displeje, i když bychom si jej hodně přáli. Jako reálnější vidíme spíše jen aktualizaci vnitřního hardwaru – vždyť iPad mini staví na hardwaru srovantelném se starým iPadem druhé generace. Především více operační paměti by mu slušelo a i novější a úspornější procesor by nebyl k zahození.

K dalšímu hardwaru jen krátce v bodech:

  • Apple TV by se mohla dočkat nových funkcí, již delší dobu se hovoří o podpoře aplikací třetích stran. Stále však hovoříme o Apple TV v současné podobě, nikoli bájného televizního přijímače.
  • MacBooky Pro včetně Retina modelů by již měly dostat upgrade na Haswell. Především ty s displeji s vysokým rozlišením by to potřebovaly jako sůl
  • MacBook Air jsou krátce po aktualizaci, u nich žádné změny nečekáme
  • Mac Pro by mohl být zmíněn stran upřesnění prodejního termínu i ceny
  • iWatch (či jak se budou hodinky od Applu jmenovat) bychom reálně viděli až na jaro příštího roku, ty by byly velkým překvapením

Máme tu také software. Současně se zahájením prodejů nových iPhonů (pro vybrané hlavní trhy se počítá s druhou polovinou září) očekáváme uvolnění finální verze mobilního operačního systému iOS 7, který bude na těchto telefonech nainstalován jako výchozí. Oproti tomu je uvolnění OS X Mavericks očekáváno až na druhou polovinu října, nebylo by tedy s podivem, kdyby se o něm na Keynote vůbec nehovořilo.

Dočkat bychom se mohli také bližších informací o uvolnění finální verze webového balíku iWork bydlícího na webovém sídle iCloud, prozatím dostupném v betaverzi. A jisté zdroje se zmiňují také o velmi brzkém příchodu nové verze střihové videoaplikace iMovie.

Nu, uvidíme – přijďte dnes v podvečer, v 19:00 hodin na SuperApple.cz, kde pro vás budeme vysílat tradiční živý komentář v podobě speciálního vydání pořadu SuperApple Live.

Jeden myslel na “Apple dnes večer představí novinky, buďte u toho s námi. Co čekáme?

  • avatar
    10. 09. 2013 (12:51)
    Trvalý odkaz

    Budu tu presne v 19:00 hodin a nebo klidne i driv, jak chcete chlapi :-)

Komentáře nejsou povoleny.