Apple novinky: 34. týden [2013]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě třicátý čtvrtý týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

jOBS v prvním víkendu propadl

01 (1)Podle dostupných informací po prvním víkendu zaznamenal film jOBS s Ashtonem Kutcherem v hlavní roli tržby pouze 6,7 miliónu dolarů a zařadil se na 7. místo týdenního žebříčku. Po premiéře filmu se objevila řada negativních recenzí a kritiky od dřívějších zaměstnanců společnosti Apple, kteří Steva Jobse znali.

Podle serveru BoxOfficeMojo film jOBS dlouho v kinech nezůstane. Důvodem jsou nesrovnalosti, špatné recenze a nevhodná volba hlavního představitele, který hraje převážně komediální postavy.

Jaký je jOBS skutečně si každý musíme rozhodnou sami.

Další ročník festivalu iTunes

02V září nás krom představení nového iPhone čeká ještě jedna velmi zajímavá událost. Hned první zářijový den začne v Londýně letošní ročník festivalu iTunes, na kterém budou po dobu třiceti dnů vystupovat známí i méně známí umělci. Uvidíme například Justina Timberlaka nebo partičku 30 Seconds to Mars. Všechna živá vystoupení budou dostupná jak přes Apple TV tak ve všech iOS zařízeních.

V souvislosti s blížící se událostí objevila se v AppStoru oficiální univerzální aplikace, ve které mimo podrobných informací o vystoupeních a hudebnících najdete také kalendář koncertů.

Twitter v IFTTT je zpět

03Internetový automat IFTTT.com dostal opět možnost používat Twitter pro některé události související s uživatelem. Loni sociální služba změnila způsob jakým spolupracuje s aplikacemi třetích stran a kanál Twitteru z IFTTT zmizel. Byl využíván poměrně hojně například pro synchronizaci profilových fotek napříč sociálními sítěmi.

Obě společnosti spolu úzce spolupracovaly, aby mohly svým uživatelům nabídnout alespoň část, z původních aktivit. V současnosti tedy lze IFTTT používat ve spojení s novými tweety uživatele a to včetně úprav v popisu profilu i změny avataru.

Ďábel s kosou se vrací

Yahoo! Sunnyvale headquarters.  October 28, 2001 (Y! Photo / Brian McGuiness)Pařanská ikona konce minulého století Dungeon Keeper (cz),(en) se bude vracet pod stejnými křídly Eletronic Arts a zamíří přímo na mobilní zařízení.

Herní princip i ovládání jako by bylo přímo stvořeno pro velké displeje tabletů. Společnost EA navíc přislíbila, že zachová původní atmosféru hry a přidá možnost přizvat další hráče. Přesný termín ještě nebyl uveřejněn, ale předpokládám, že již příští rok bychom se mohli dočkat.

Yahoo je po několika letech opět na špici

04Podle americké analytické společnosti comScore se v červnu weby společnosti Yahoo staly těmi nejnavštěvovanějšími a předstihly tak Google, Microsoft a také Facebook. Návštěvnost Yahoo se oproti stejnému měsíci loňského roku zvýšila o 21%. Do tohoto hodnocení se nezapočítala mikroblogovací služby Tumblr, která meziročně vzrostla o 40% a jejímž současným vlastníkem je právě Yahoo.

K nárůstu návštěvnosti jistě vede spousta novinek, které jsme za poslední měsíce měli možnost vyzkoušet. Vzpomeňme například velmi podařenou aplikaci Počasí pro iOS a také navýšení volného prostoru služby Flick, kde došlo k trojnásobnému nárůstu denního nahrávání fotek.

iWorks v cloudu

06To, co si vývojáři užívali již nějaký ten pátek a co jsme všichni viděli při poslední Keynote, se stalo skutečností. Apple uvolnil betaverzi svých aplikací – Numbers, Pages a Keynote v obláčkovém prostoru iCloud a dal nám všem možnost editovat a vytvářet soubory prakticky odkudkoli. Vzhledem k tomu, že se jedná o testovací verzi, musíme počítat ještě s nějakými drobnostmi a nedostatky.

Vybíráme ze zajímavých zpráv z webu Zprávy.SuperApple.cz

  • AMD Radeon HD 6970 z iMaců příčinou výměnného programu
    Apple zahájil náhradní program pro výměnu grafické karty AMD Radeon HD 6970 s pamětí 1-2 GB, která byla součástí konfigurace iMaců. Jedná se o 27palcové iMacy s konfigurací 3,1 GHz quad-core Intel Core i5 a s 3,4GHz quad-core Intel Core i7.
  • jOBS vydělal v premiérovém víkendu pouze 6,7 miliónů dolarů
    Životopisný film Steva Jobse s příslušným názvem jOBS má za sebou premiérový víkend v kinech. Snímek režiséra Joshuy Michaela Sterna, ve kterém se hlavní role ujal Ashton Kutcher, se promítal na 2 381 místech. Výdělek během tohoto víkendu se odhaduje na 6,7 miliónů dolarů.
  • Novinky od Logitechu pro iPad mini: zajímavý skládací pouzdra
    Společnost Logitech dnes představila dvě nová skládací pouzdra (jedno s klávesnicí) ve své řadě produktů pro iPad mini s označením Logitech Ultrathin Keyboard Folio for iPad mini a Logitech Folio Protective Case for iPad mini. Design obou skládacích krytů zohledňuje mobilitu tabletů iPad mini a mají precizní konstrukci z nejmodernějších materiálů, přičemž výsledkem jejich použití je pouzdro, které je ultra tenké a ultra lehké, ale přitom poskytuje plnou ochranu.
  • Apple vyměňuje nabíječky i v Česku, připravte si 259 korun
    Apple již oficiálně spustil program týkající se výměny neoriginálních napájecích adaptér pro nabíjení mobilních telefonů iPhone. Snaží se tak zvýšit bezpečnost svých uživatelům, jelikož v posledních týdnech čelil několika nešťastným nehodám při využívání USB adaptérů od třetích stran, tedy vlastně „padělků“, které skončily dokonce smrtí jedné uživatelky v Číně při nabíjení iPhonu.
  • Nové testy prokázaly vyšší skóre u připravovaného Macu Pro
    Dřívější testy Macu Pro ukazovaly skóre, které velmi zaostávalo za očekáváním, které bylo zapříčené tvrzením o výkonu přímo společností Apple. Postupně však vyplývá na povrch, že nejspíše nebyly korektní.
  • Steve Wozniak zhodnotil film jOBS popisující život Steva Jobse
    Film jOBS, který znázorňuje život Steva Jobse, nedávno viděl i Steve Wozniak. Přinášíme vám proto překlad jeho hodnocení na tento snímek, který momentálně běží v našich kinech.
  • Belkin oznámil dostupnost kolekce od Orla Kiely
    Společnost Belkin oznámila dostupnost kolekce od Orla Kiely – řady obalů a krytů pro iPhone a iPad, na nichž zákazníci najdou své oblíbené vzory od módní návrhářky Orly Kiely a která byla navržena exkluzivně pro Belkin.

 Zdroje: 9TO5MacTUAWMacworldZprávy SuperApple.cz + citace přímo v textu