Apple novinky: 33: týden [2013]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě třicátý třetí týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

Podzimní Keynote bude již 10. září

Z různých zdrojů proudí informace o novinkách mezi jablečnými telefony a všichni netrpělivě čekáme jejich představení. Poměrně věrohodný zdroj – Jim Dalrymple, potvrdil termín konání podzimní konference a server AllThingsD k tomu dodal, že Apple představí nový iPhone.

Zda se všech slibovaných novinek dočkáme již v září anebo až o měsíc později se teprve dozvíme. Jedno je však téměř jisté. Tyto Vánoce budou velice štědré.

Norská vláda zakázala tvorbu 3D map

01 (6)Applu bylo znemožněno pokračovat v pořizování prostorového modelu hlavního města a dalších důležitých sídel. Norská vláda nechce, aby společnost Apple pořizovala snímky důležitých vládních budov a dalších zabezpečených objektů.

Norská agentura pro bezpečnost nedovolila malému letadlu vybavenému optickým snímacím zařízením snímat objekty a kroužit nad hlavním městem z důvodu narušení bezpečnosti a potenciální hrozby.

Apple své mapy stále zlepšuje a snaží se doplňovat další a další města pro speciální 3D funkci „Flyover“. Společnost se však nevzdala a stále, prostřednictvím ambasády, jedná se starostou města.

Webový Instapaper dostal facelift

02 (1)Webová služba Instapaper, která má i své nativní aplikace pro většinu mobilních platforem dostala po velmi dlouhé době nový vzhled. Jedná se o beta verzi a najdete ji na adrese beta.instapaper.com.

Hlavní stránka dodržuje dnes moderní čistý design. Černobílý vzhled doplňují červené odkazy a podbarvení zvolené položky v menu. To je umístěno nově vlevo.

Otázkou je, zda nový design přesvědčí uživatele konkurenčních služeb, aby začali Instapaper využívat.

Nový iPad bude velmi podobný tomu menšímu

03 (1)Server WSJ opět vypustil „zaručené“ informace a prozradil, že nový iPad, jehož představení se nejspíš dočkáme již na podzim, bude velmi podobný iPadu Mini. Můžeme tedy očekávat tmavá záda u černé varianty a také užší okraje po stranách displeje. I ten bude vyroben podobně, jako je tomu u jeho menší verze. Sníží se tím hmotnost i tloušťka.

Bety se sobe přiblížily

04 (1)Šestá beta byla uvolněná vývojářům v kratším časovém rozmezí než pět předchozích. Spolu s tím Apple představil nový vzhled své cloudové služby iCloud.com.

Běžní uživatelé k ní přístup sice ještě nemají, přesto však mohou vyzkoušet přihlašovací stránku na beta.icloud.com. Vývojáři se po přihlášení dostanou do jednotlivých aplikací a uvidí nové ikony Mailu, Kontaktů, Kalendáře, Poznámek, Připomínek a také služby Find My iPhone. Pozadí je animované a odpovídá tomu v iOS 7. Majitelé developerských účtů budou tedy zkoušet betaverzi nejen iOS a my ostatní si počkáme do podzimu.

[HTML1]

Vybíráme ze zajímavých zpráv z webu Zprávy.SuperApple.cz

 Zdroje: 9TO5MacTUAWMacworldZprávy SuperApple.cz + citace přímo v textu

2 komentáře: „Apple novinky: 33: týden [2013]

  • avatar
    18. 08. 2013 (09:11)
    Trvalý odkaz

    Pro nainstalovani iOS bet nejni potreba dev acc

  • avatar
    19. 08. 2013 (11:09)
    Trvalý odkaz

    Jen ne užší okraje u iPadu, za co se asi tak bude držet? U mini to chápu, ten se vejde do ruky… Rozumím tomu, že je to zatím spekulace, ale když vidím, jak to jde s mobilní částí Apple z kopce (subjektivní názor týkající se jak hw, tak sw), tak bych se tomu nedivil.

Komentáře nejsou povoleny.