Apple novinky: 32. týden [2013]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě třicátý druhý týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

Prezident Obama vetoval zákaz prodeje starších iOS zařízení.

01 (5)Poprvé od roku 1987 se kancelář prezidenta USA vyjádřila k zákazu americké Komise pro mezinárodní obchod (International Trade Commission) ve věci prodeje starších modelů iOS zařízení v USA.

Rozhodnutí bylo vydáno začátkem Června, na základě porušení patentů Samsungu. Uznán byl jediný a týká se kódování mobilních komunikací. Během šedesátidenní lhůty, kdy se k tomuto rozhodnutí měl možnost vyjádřit prezident, došlo k jeho vetování.

Omezení se mělo týkat modelů starších a včetně iPhone 4 a iPadu 2 3G, protože používají odlišný mobilní čip než modely novější. Jejich prodej vzhledem k novinkám není nijak závratný a nebude mít dlouhého trvání, přesto Apple slovy svého mluvčího prohlásil, že oceňují postoj kanceláři prezidenta k inovacím v tomto významném případě. Samsung je velice „zklamán“ nejen tímto rozhodnutím ale také neochotou Applu uznat jejich patent.

Apple oznámil bude vyměňovat nefunkční nabíječky

02 (2)Apple na základě nedávného incidentu mladé Číňanky, která byla při telefonování z iPhone zasažena proudem z nabíječky, představil svůj program. Jeho cílem je zbavit trh všech podvodných a zjevně nefunkčních USB adaptérů.

Budete-li mít takové zařízení můžete jej vrátit do Apple Storu, či jakéhokoli autorizovaného servisu. Vzhledem k tomu, že u nás ani jedno z toho nenajdete, mohli by se této funkce ujmout prémioví prodejci. Dost pochybuji, že se vám bude chtít kvůli nabíječce cestovat za hranice.

Program oficiálně startuje 16. srpna se speciální nabídkou výměny adaptérů za deset dolarů na jedno zařízení.

Twitter vylepšen

Oficiální Twitter aplikace dostala svou další verzi a přinesla řadu vylepšení. Došlo k úpravě nového způsobu ověření, které Twitter přinesl představil v květnu. V současné době mohou uživatele schvalovat verifikaci při přihlášení přímo v iOS prostřednictvím notifikací, odpadá posílání SMS

Aplikace nově přináší inovovanou galerií obrázků a možnost jejich prohledávání. Grafice je věnována také nová nabídka v profilu uživatele. Lze tak procházet fotografie ostatních.

Poslední zásadní změnu prodělala správa seznamů a jako obvykle aplikace nabíhá mnohem rychleji.

Mavericks dostal knížky

03 (3)Páta Beta nového operačního systému OS X zvaného Mavericks donesla na desktopy aplikaci, kterou si všichni mobilní uživatelé už dávno osahali. iBooks je nyní k dispozici a po úvodním schválení licenčních podmínek budete vyzvání k zadání vašeho Apple ID a hesla. Jakmile se přihlásíte budete schopni stahovat historii svých nákupů, poznámky a záložky přímo ze svého iPhone a iPadu do Macu. Ne všechno funguje ještě na sto procent ale již si můžete začít iBooks zkoušet.

Vybíráme ze zpráv z webu Zprávy.SuperApple.cz

 Zdroje: 9TO5MacTUAWMacworldZprávy SuperApple.cz + citace přímo v textu