One more thing: Jobsova překvapení, která jsme milovali

Když Steve Jobs předstoupil na pódium při pravidelných Keynote, nejvíce jsme se těšili na jeho konec a ona tři tajemná slůvka. Kdy to vše začalo?

One more thing – ještě jedna věc. Tak přesně těmito slovy končil nejednu Keynote Steve Jobs a jejich vyřčení znamenalo jediné: že jsme se ještě nedozvěděli všechno a to nejlepší si řečník nechal na úplný závěr. Jako onu pověstnou třešničku na dortu.

Steve Jobs použil tuto později legendární větu poprvé na MacWorldu v San Franciscu v roce 1999, kdy následovalo oznámení o tom, že tehdy nové iMacy jsou k dispozici v několika dalších barvách. A tuto oblíbenou frázi později používal téměř při všech svých představovačkách a vždy velmi dobře věděl, co toto oznámení způsobí a náležitě si je užíval.

one_more_thing_poster

Ovšem ne vždy po oznámení „Mám zde ještě jednu věc“ následovala skutečná bomba. Například v roce 2004 tímto způsobem předvedl iPod brandovaný s kapelou U2, což ve své podstatě byl jen iPod v jiných barvách doplněný hudební kolekcí od této kapely. Nechci nijak snižovat jeho zajímavost právě pro Jobse, ale po předchozích oznámeních, jakými byli PowerMac G4 Cube, PowerBook nebo 17″ LCD iMac – ty všechny totiž byly představovány jako One more thing – působil tak trochu nudně.

Nicméně většina ještě dalších věcích vyrážela dech. Například první MacBook Air byl obrovským překvapením a s předstihem několika let naznačil, jak budou počítače vypadat v budoucnu.

Celkem jsme v historii napočítali třicet jedna „ještě posledních věcí“. Je zajímavé, že například v roce 1999 bylo toto sousloví vysloveno celkem pětkrát, z toho dvakrát i v rámci jedné jediné akce (Special Event u příležitosti uvedení iMacu DV).

[HTML1]

Naposledy jsme z úst Steva Jobse slyšeli toto oznámení v roce 2011 na vývojářské konferenci WWDC, kde jimi uvedl službu iTunes Match svázanou s iCloud určenou pro přístup k hudební knihovně formou předplatného. S odchodem Steva Jobse tato slova utichají a na žádné z dalších Keynote již nebyly vysloveny. Zřejmě tak navždy patřila pouze jemu a my je již navždy budeme slýchat pouze ze záznamu.

Níže máte seznam všech zaznamenaných událostí. Které jsou vaše nejoblíbenější?

Která One more thing je vaše nejoblíbenější?

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...