Detailní pohled na poslední patent Lightning konektoru

Web Apple Insider přinesl zprávu o schválení tří patentů Applu týkajících se loni uvedeného Lightning konektoru. Vysvětlují práci adaptivní funkce, díky které můžete využít nejen větší spektrum příslušenství, ale rovněž i schopnost připojit konektor z jakékoli strany.

První z žádostí popisuje konektor z hlediska hardwarové specifikace. Další dvě se pak zaobírají samotnými piny, díky nimž je Lightning tak unikátní.

13.05.09-Lightning-1

Předkládaný prvek (patentu) se vztahuje na konektor schopný připojit dvě zařízení. Patent dokládá reverzní konektory s konfigurovatelnými kontakty.

Prvek poskytuje dynamicky přepínatelné kontakty na připojované straně. Díky tomu je možno přiřadit konektoru několik odlišných funkcí. Ty lze programovat podle typu připojeného příslušenství. Takže například pokud zapojíte čistě audio příslušenství, nejméně jeden z kontaktů může sloužit k přenosu audio dat.

13.05.09-Lightning-2 13.05.09-Lightning-6 13.05.09-Lightning-5

K prvnímu patentu zabývajícímu se hardwarovou častí Apple přiložil i pár příkladů možného příslušenství. Mezi nimi Lightning Digital AV adaptér, Lightning SD čtečku karet a dokonce doposud neuvedené příslušenství v podobě Lightning Docku. Ten má velmi podobný design jakou současný postarší 30-pinový Dock.

Patenty byly zveřejněny včera, avšak podány již v listopadu a prosinci loňského roku. Pokračují tedy v sérii zveřejňovaných žádostí od 7. září 2012, tedy pět dní před příchodem iPhone 5.

Původní patent Lightning konektoru byl ale vyplněna už v listopadu 2011.

Jeden myslel na “Detailní pohled na poslední patent Lightning konektoru

  • avatar
    12. 05. 2013 (08:46)
    Trvalý odkaz

    Na Applu sem obdivoval stálost jednoho konektoru pro všechny zařízení. Tedy pokud sem používal tři přístroje stačila mi jedna auto-nabíječka. Jsem konzerva a nemám rád změny tedy nový konektor mi přijde zbytečný když se zařízení synchronizují stejně přes WiFi!

Komentáře nejsou povoleny.