Apple má nový a levnější iPod touch bez zadní kamery

Apple dnes ráno představil nový a levnější model multimediálního přehrávače iPod touch, u kterého nenajdete zadní kameru. V Česku jej zakoupíte za 6 450 Kč.

ipodtouch-16-gallery1-2013Povedený mutlimediální přehrávač iPod touch přišel zcela nečekaně v nové, levnější verzi. Zařízení se čtyřpalcovým Retina displejem, dvoujádrovým procesorem Apple A5 a 16GB úložného prostoru se od současného modelu liší mimo velikosti samotného úložiště (současný model začíná na kapacitě 32 GB) především absencí zadní kamery. Novinka obsahuje pouze přední kameru pro videohovory prostřednictvím služeb, jako jsou FaceTime nebo Skype.

V zámoří je tento model prodáván za 229 dolarů v jediné barevné kombinaci (černá přední stěna a stříbrná zadní kovová část), nejnižší současný model se zadní kamerou koupíte o 70 dolarů dráže.

Tento model je již uváděn také na v Českém Apple Store, aktuálně však u něj není uváděná cena a model aktuálně není naskladněn (v zámoří je odesílán do 24 hodin). Českou cenu očekáváme o cca dva tisíce korun nižší, než u současného iPodu touch 32 GB (8 258Kč).

Aktualizováno 11:08 – Apple právě českou cenu a dostupnost doplnil, za levnější iPod touch zaplatíte aktuálně 6 459 Kč a stejně tak se i změnila dostupnost na 24 hodin. Také cena 32 GB vybavenějšího modelu byla upravena a je nyní 8 250 Kč.

Dá se tedy očekávat, že se v závislosti na zájmu v USA levnější iPod touch začne brzy prodávat také u nás. Až se tak stane, budeme vás informovat.

Přivítáte levnější iPod touch bez kamery?

Nahrávání ... Nahrávání ...

Jeden myslel na “Apple má nový a levnější iPod touch bez zadní kamery

  • avatar
    30. 05. 2013 (09:05)
    Trvalý odkaz

    Cena už tam je – 6450Kč.

Komentáře nejsou povoleny.