Pozor na mobilní apku ZUNO, je chytrá jak liška

Vyzkoušeli jsme mobilní aplikaci online banky ZUNO a jedinou závažnější hrozbu vidíme v tom, že může být chytřejší než vy. Aktivace totiž probíhá pouze v mobilu, stejně tak volba PIN. A z aplikace je možné požádat hned o založení účtu. Zapomeňte tedy na složité manuály a vysedávání u počítače, stačí pouze telefon a chvilička času. 

Mohou ji využívat majitelé iPhonů i mobilů s Androidem, už si ji stáhlo přes 33 tisíc lidí, dostupná je zdarma přes AppStore i Google Play. Tato mobilní apka se liší od ostatních na trhu, například jako jedna z prvních nabízí skenování faktur. Pokrývá nejdůležitější funkce online bankingu a navíc přidává několik vychytávek.

„Uživatelé mohou platit účty skrze integrovanou čtečku faktur, najít nejbližší bankomat ve vyhledávači bankomatů nebo si spočítat půjčku, rychle a přímo v mobilním zařízení,“ podotýká Martin Kolesár ze ZUNO, který stál u jejího zrodu. „Aplikace má zároveň přehledné a jednoduše řešené uživatelské prostředí s intuitivní navigací,“ dodává.

Příběh mobilní aplikace ZUNO začal asi před rokem. V tu dobu nebylo na českém ani na slovenském trhu mnoho mobilních bankovních aplikací, ZUNO se rozhodlo přijít s něčím značně unikátním, ale zároveň samozřejmě funkčním. Platí však pravidlo, že dnešní novinky budou už zítra retro, proto se ZUNO snaží apku neustále zlepšovat.

Upravená verze již spatřila světlo světa

V upravené verzi si již můžete zvolit jazyk a stáhnout si aplikaci pro telefony s fotoaparáty bez autofocusu pro skenování faktur. Dále se připravuje funkce Pay Now, která klientům umožní jednoduše převádět prostředky skrze poskytnutí čísla pro SMS či emailu příjemce.

ZUNO  dále připravilo soutěž pro ty, kteří používají aplikaci mobilního bankovnictví a zároveň Facebook. Hlavní cenou soutěže Mise Ice Hotel je  pobyt pro dva v ledovém hotelu ve švédském Jukkasjärvi. Dále je pro výherce připraveno šest kamer GoPro. S touto mobilní aplikací můžete pracovat skoro kdekoliv, kde si pomyslíte. Otevřít si pobočku, stát se klientem nebo realizovat bankovní transakce, tedy skoro vše, na co si vzpomenete.

ZUNO k dispozici po celém světě

Mise je jednoduchá. Soutěžící po stažení aplikace od ZUNO zadá svou polohu, vyfotí se, napíše krátký odkaz a příspěvek přidá na fanouškovskou stránku ZUNO na Facebooku. Ze všech přidaných fotek bude vznikat živá online mapa “kapesních poboček”.

Za necelé dva týdny se do kampaně zapojilo více než 400 soutěžících. Kapesní pobočky otevírají Češi i Slováci na nejrůznějších místech světa. Kromě evropských center jakými jsou Francie, Německo, Finsko či Švédsko, se na virtuální mapě objevily například Čína, Afghánistán, USA, Nepál a dokonce Kambodža.  Výherci obdrží GoPro kamery – což jsou další ceny, které banka rozdává každých 14 dní až do skončení soutěže.

 Tento článek je komerčním sdělením jednoho z partnerů SuperApple.cz, redakce není jeho autorem.