Apple novinky: 17. týden [2013]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě sedmnáctý týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

Média a svět
[HTML1]

Připravované velké sídlo mění plány

campusbikesNedlouho po informaci, že Apple se svým připravovaným novým sídlem přesahuje rozpočet o dvě miliardy dolarů, přišly také informace o připravovaných změnách v celém projektu.

Současně s obří kruhovou stavbou mělo na okraji areálu vyrůst na ploše 55 000 metrů čtverečních několik podpůrných staveb až pro 2 200 zaměstnanců s 1 740 parkovacími místa. Tato oblast označovaná jako Tantau Development měla být z velké části postavena současně s hlavní budovou. To se nyní mění a celá tato oblast byla přesunu do fáze 2 výstavby, tedy odsunuta na později.

Čtyřpatrová hlavní budova, která svým vzhledem připomíná kosmickou loď, pojme 12 000 zaměstnanců a bude zasazena uprostřed zeleně tvořené především meruňkovými sady.

iPhone má v roce 2015 dosáhnout většího podílu, než má Android

applemarketsharePodle průzkumu provedeného společností Yankee Group čeká iPhone zářná budoucnost. Přestože současný tržní podíl hovoří spíše pro Android, v budoucnu se to má prý změnit.

Na základě průzkumu provedeného mezi 16 000 uživateli chytrých telefonů totiž vyplývá, že 91 procent majitelů iPhonů si jako svůj příští telefon pořídí opět jablečný produkt. Nicméně uživatelé Android telefonů si jako příští koupí telefon se stejným systémem pouze 76 procent uživatelů. A tři čtvrtiny z nich zvažují přejít právě na iPhone.

Analytici z toho usuzují, že nejdříve v roce 2015 začne iPhone na trhu posilovat.

Pojďte na kávu s Timem Cookem

coffee_cook_500kPokud přispějete nejvyšší částkou v dobročinné aukci, můžete jít na kávu přímo s Timem Cookem.

Aktuální hodnota tohoto setkání je 600 000 dolarů (přibližně dvanáct milionů korun) a účastnit se můžete ještě 16 dnů.

Podle podmínek aukce bude setkání trvat přibližně jednu hodinu a musíte si ji vyčerpat do jednoho roku od vydražení. S sebou můžete vzít také jednoho dalšího člověka.

Softwarové novinky
[HTML1]

Oznámen termín konference WWDC

wwdc_2013_logo-250x239Tradiční vývojářská konference Worldwide Developers Conference se uskuteční 10. – 14. června v Moscone West centru v San Franciscu. Opět by mělo jít již tradičně především o softwarovou konferenci, tudíž se dají očekávat informace o připravovaném mobilním systému iOS 7 a třeba se i doslechneme něco o novém OS X 10.9.

Vstupenky na tuto konferenci byly vyprodány za necelé dvě minuty.

Někteří analytici se domnívají, že současně konferencí by mohlo dojít k updatu počítačů řad MacBook Pro a MacBook Air, které by mohly dostat procesor z nejnovější řady Haswell.

Nová reklama představuje iPhonu kameru

[HTML2]

Spekulace
[HTML1]

Zvažuje Apple superlevný iPad?

ipad mini posterPodle analytika společnosti KGI Securities je pravděpodobné, že Apple aktuálně zvažuje ještě levnější model tabletu iPad, který by se prodával za cenu okolo 200 dolarů (v převodu na naše podmínky asi 5 200 korun). Svůj názor opírá o skutečnost, že největší konkurenti jablečného tabletu spadají právě do skupiny levných tabletů s Androidem a levný iPad by jim díky svému propracovanému ekosystému dokázal sebrat nemálo procent.

Zní to sice na první pohled logicky, v redakci ale nevěříme, že k tomu dojde – již současný iPad mini prodává Apple s nižší marží, než na jakou je u svých ostatních produktů zvyklý (průměrná marže se pohybuje okolo 35 procent) a Apple nepůjde pravděpodobně do produktu, který by nabízel s marží ve výši jednotek procent.

  Zdroje: 9TO5MacTUAWMacworldZprávy SuperApple.cz + citace přímo v textu