Apple novinky: 14. týden [2013]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě čtrnáctý týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

Média a svět
[HTML1]

On-line Apple Store podporuje dotykovou navigaci

Podle informací, kterou přinesl Macotakara, updatovat Apple svůj on-line obchod o snazší použití na zařízeních s dotykovými obrazovkami, jako jsou iPhone nebo iPad. Změny zahrnují nový navigační režim s posuvným panelem produktů a kategorií, některé drobné prvky pak byly zvětšeny tak, aby se do nich snadno trefovalo prstem.

Apple je těsně před podpisem smluv pro iRadio

Apple prý podle mnohých zdrojů plánuje spuštění vlastního on-line rádia jménem iRadio. K tomu ale potřebuje požehnání od nahrávacích společností, které je však podle sdělení CNETu těsně před podpisem. Konkrétně jde o nahrávací společnosti Warner Music a Universal Music Group.

Applu stoupá podíl smartphonů v USA

Výsledky podle comScore ukazují, že Apple posílil svou pozici na trhu chytrých mobilních telefonů v USA v období prosinec – únor, a to konkrétně z 35 procent na 38.9 procenta. Informace za předchozí měsíc pak ukazují na pokračující růstovou tendenci.

Softwarové novinky
[HTML1]

SkyDrive 3.0 byl konečně vpuštěn do App Store

Možná si ještě pamatujete roztržku mezi Applem a Microsoftem, kterou v prosinci vyvolala nová aplikace SkyDrive, ve které Microsoft používal způsob předplatného v rozporu s přísnými pravidly Applu.

Microsoftu se nelíbila nutnost platit Applu třicetiprocentní provizi za provedené nákupy určené k rozšíření uživatelova úložiště přímo z aplikace.

Nová verze, která již schválením prošla, tak neumožňuje dokupování prostoru přímo z aplikace, namísto tohoto to musí udělat uživatel separátně prostřednictvím webového prohlížeče ve svém počítači. Nová verze aplikace SkyDrive přináší mimo jiné i podporu pro iPad mini a iPhone 5, vylepšenou práci se soubory i přepracované uživatelské rozhraní.

Spekulace
[HTML1]

iOS 7 koncept ukazuje widgety a další vychytávky

V minulém týdnu mnoho bloggerů prohlašovalo, že iOS 7 je ve svém vývoji opožděn, protože prý Apple přistoupil k výraznému odlehčení grafického uživatelského rozhraní.Na základě těchto informací vytvořil designér F. Bianco set obrázků s jeho pohledem na přepracované uživatelské prostředí iPhonu. Zajímavé na jeho konceptu je především použití widgetů pro konkrétní aplikace, které se objeví po klepnutí na konkrétní ikonu. Widgety tak umožňují zobrazení dodatečných informací nebo přímého ovládání hlavních funkcí.

[HTML2]

Analytici blázní a předpovídají iTV i iRing

Analytik Brian White z Topeka Capital Markets předpovídá představení chytrého televizoru od Applu ještě před koncem letošního roku. Má jít o model se šedesátipalcovou úhlopříčkou (připouští však i možnosti 50 palcových modelů), s ultravysokým 4K rozlišením a revolučním ovládáním prostřednictvím prstenu iRing. Cena by se měla pohybovat v rozmezí 1 500 – 2 500 dolarů (v předpokládaných českých cenách něco mezi 38 – 60 tisíci korunami).

   Zdroje: 9TO5MacTUAWMacworldZprávy SuperApple.cz + citace přímo v textu

3 komentáře: „Apple novinky: 14. týden [2013]

Komentáře nejsou povoleny.