NUU MiniKey: vysouvací klávesnice pro iPhone 5 [Představení]

Na trh míří zajímavá QWERTY klávesnice určená k přímému připojení k nejmladšímu iPhonu. Dovolí vám rychleji psát, i když jen bez češtiny.

Mám kolegu, který má ve velké oblibě telefony s vysouvací klávesnicí u delší strany zařízení a také vím, že v současné době řeší problém, jakým telefonem své letité HTC nahradit. Uvažuje o iPhonu, nicméně nechce být odkázán pouze na dotykovou klávesnici. Přesně pro něj může být NUU MiniKey skvělým řešením.

Ve své podstatě jde o obal na iPhone 5, která má v zadní části vysouvací alfanumerickou klávesnici. Díky vestavěnému akumulátoru komunikuje klávesnice s telefonem bezdrátově prostřednictvím Bluetooth.

Použití vypadá jednoduše. V zavřeném stavu jde o zcela obyčejný iPhone, jak jej znáte – pouze je o něco tlustší a také o něco více váží. Pokud potřebujete napstat něco více, například příspěvek na web nebo delší email, otočíte telefon do režimu na šířku, vysunete klávesnici a můžete psát.

Klávesnice obsahuje 42 kláves a pouze tři alfanumerické řady, vinou čeho budete moci psát pohodlně pouze bez diakritiky, což při mobilním použití nemusí být největší nevýhodou. Numerická řada tak zcela chybí a na ní obsažená čísla se píší prostřednictvím přeřaďovače kláves. Osazena je i klávesa Command, jejímž prostřednictvím je možné používat i základní klávesové zkratky.

Telefon osazený v pouzdře je velký 124 x 61 x 17 milimetrů a jeho hmotnost navýší o 84 gramů. Vzhledem k nízké šířce samotného pátého iPhonu tak není celá sestava nijak výrazně nepříjemně velká.

NUU MiniKey je k dispozici pouze v černé barvě za cenu 59 dolarů (přibližně 1 200 korun) a výrobce v současné době přijímá předobjenávky, první expedice započne v polovině tohoto měsíce. V Česku jej prozatím nikdo nenabízí.

4 komentáře: „NUU MiniKey: vysouvací klávesnice pro iPhone 5 [Představení]

Komentáře nejsou povoleny.