MacDock: elegantní rozšíření MacBooku Pro [Představení]

V inkubátoru Kickstarter můžete investovat do zajímavého projektu rozšiřujícího docku pro snadnější připojení periferií k MacBooku Pro.

Pokud přenášíte svůj MacBook Pro mezi různými místy a na každém z nich jej připojujete k externím periferiím, jako je externí monitor, tiskárna, klávesnice nebo sluchátka. Určitě vás napadlo, že by bylo skvělé vše připojit jedním jediným kabelem.

Stejný nápad měl také Jan Sapper z Londýna, který společně se svým týmem připravil prototyp zařízení nazvaného MacDock – elegantní hliníkovou krabičku připojenou plochým kabelem k jednomu boku konektorů zasunutého do MacBooku Pro.

[HTML1]

Na Docku najdete tři USB 3.0 konektory, jeden audio výstup pro připojení sluchátek nebo reproduktorů a výstup na monitor (konektor Mini DisplayPort, Thunderbolt displej připojit nepůjde). Zařízení je připraveno na kompatibilitu se všemi modely MacBooků Pro s Retina displejem a MacBooky Pro všech velikostí počínaje modelovou řadou Late 2009, musíte si však rozhodnout, pro jakou verzi jej zakoupit chcete, protože se liší vzdáleností potřebných konektorů. K dispozici mají být dvě barvy, černá a stříbrná.

Pokud se podaří získat dostatek financí (což je velmi pravděpodobné, protože pro dosažení cílové částky schází již jen 1 430 liber), dočkají se zákazníci prvních MacDocků v říjnu letošního roku.

K dispozici by měly být dva modely. MacDock Pro nabídne všechny výše uvedené konektory, levnější MacDock Mini pak nabídne pouze jeden USB 3.0 port a jeden Mini DisplayPort. Tuto verzi můžete získat za dotaci ve výši 52 liber (přibližně 1 540 Kč včetně poštovného do ČR ve výši 15 liber). MacDock Pro bude k dispozici za příspěvek ve výši 84 liber (přibližně 2 500 korun).

Podrobnější informace o projektu najdete přímo na stránkách projektu na Kickstarteru.

3 komentáře: „MacDock: elegantní rozšíření MacBooku Pro [Představení]

  • avatar
    15. 03. 2013 (16:00)
    Trvalý odkaz

    jou obyc rozbocovac…video jak keby neviem co spravili :D

  • avatar
    20. 03. 2013 (07:07)
    Trvalý odkaz

    Aby to mohlo připomínat dock, museli by integrovat i napájení – takto bohužel.
    Chápu, že konektor napájení je v reálu jednak stranově dost bokem od potřebné dvojice TB, USB a navíc jeho výroba/koupě bude dražší, než ostatní standardní konektory, ale opravdu za jediné ulehčení považuji připojení jediného konektoru, ne dvou (místo třeba tří).
    Čekám, až někoho v Apple napadne udělat takový nějaký hub přímo v napájecím adaptéru – prostě přidat k napájecímu konektoru nějakou tu žilku a nabízet obyč zdroj, nebo s řadou konektorů po bocích. Myslím si totiž, že připojení přenosného počítače k mnoha periferiím (úhel pohledu) a nepřipojit k napájení je hloupost – zejména proto, že už jen připojení ext. monitoru s nenapájeným MB prostě nefunguje – uspí se. Tudíž připojení k napájení na místě, kde mám zázemí periferií je ta první věc – a aby se daly věci opravdu zjednodušit a je přitom nutné, aby byl připojen konektor napájení, je asi jediným rozumným řešením, aby to byl také jediný připojovaný konektor (v pojetí docku).

  • avatar
    25. 03. 2013 (21:18)
    Trvalý odkaz

    Vzdyt uz to v podstate existuje – smartdock od drbotta

Komentáře nejsou povoleny.