Steve Wozniak: Apple již není tahounem smartphonů

Spoluzakladatel Applu Steve Wozniak se vyjádřil v interview pro německý deník Wirtschafts Woche k mnoha aspektům nové tváře jablečné firmy. Dotkl se mimo jiné i současné pozice iPhonu na trhu a srovnání s jeho konkurencí.

Komentář vznesený na adresu jablečného telefonu si dovolil při vysvětlování důležitosti značky Apple jako image celé firmy.

Jsem hrdý, že máme tak věrné fanoušky. Každopádně tato věrnost není samozřejmostí, vždy je potřeba nabídnout skvělé produkty. V současnosti, podle mého názoru, však Apple chytá dech. Ostatní jej dohání, ne-li dohnali. Například Samsung je velmi výrazný soupeř právě díky tomu, že umí dělat výborná zařízení.“

Samozřejmě, po zbytek rozhovoru Wozniak zdůraznil jak je pyšný na Apple a věří v to, co firma dělá. Steve chtěl rovněž vysvětlit, proč stojí ve frontách na nová jablečná zařízení jako každý jiný, ačkoli by si je mohl lehce obstarat jiným způsobem. Stále má totiž k Applu určitá pouta.

Uvedení Apple produktů do prodeje je pro mě něco opravdu velkého. Prostě zásadní věc, kterou člověk musí zažít na vlastní kůži. Je to kus historie. Samozřejmě, není pro mě problém objednat si danou věc online přes internet, anebo se domluvit s vedoucím obchodu aby mě protáhl zadním vchodem. Ale tak by to ztratilo veškeré kouzlo. Ne, já chci uvedení zažít jako každý běžný zákazník. A jedna věc je jistá, kdyby Apple dělal mizerná zařízení, nestál bych tam.“

Steve Wozniak neměl nikdy potřebu nechávat si své názory ohledně Cupertina pro sebe. Ačkoli má dnes již omezené kontakty s vnitřním vedením, stále po zásluze přitahuje značnou pozornost, ať se ukáže kdekoli, nejen na velkých Apple Keynote. Zatímco zůstává nadále věrným jablečným produktům, zkouší i jiná zařízení. Kromě svého iPhonu má i několik různých zařízení od Samsungu s Androidem, nebo například telefony s Windows Phone.

Musím vyzkoušet vše, jinak nemohu objektivně srovnávat.“

A stejného hesla se držíme i v redakci.

Zdroj: Wiwo.de

2 komentáře: „Steve Wozniak: Apple již není tahounem smartphonů

  • avatar
    12. 02. 2013 (01:19)
    Trvalý odkaz

    Opravdu nechápu, proč by mělo být jakkoliv relevantní, co si myslí Wozniak. On má akorát rád pozornost médií a proto nejde pro kontroverzní prohlášení daleko. V jednu chvíli miluje Android, pak zase Windows Phone, Apple má být najednou otevřený… Každým svým prohlášením jen dokazuje, že o současném Applu nemá ani tucha. Možná spoluzaložil Apple a byl tehdy geniálním inženýrem, ale ta doba je pryč. Dnes je pro cokoliv kolem Applu stejně relevantní jako John Scully.

    • avatar
      18. 02. 2013 (10:01)
      Trvalý odkaz

      Tusim, ze byste byl asi radeji, kdyby svetova media citovala treba Vas, ale obavam se, ze v tomto zivote daji asi vzdy prednost Steve Wozniakovi :-) A to srovnani s Johnem Scullym? To povazuju za velky vtip :-)

Komentáře nejsou povoleny.