Auto Mee S: čistící robot na dotykové displeje [Představení]

Znáte robotické vysavače Roomba, které jezdí po podlaze z místa na místo tak dlouho, dokud ji dokonale nevyčistí? Tak robůtci Auto Mee S dokáží totéž, ale s jedním rozdílem: nejezdí po podlaze, ale po dotykovém displeji.

Auto Mee S je malé zařízení tvarem podobným puku, které bez osazení bateriemi váží 82 gramů. Na spodní straně má dvojici rotujících čistících ploch a trojici koleček, jejichž prostřednictvím se po displeji pohybuje.

Použití je jednoduché: položíte své zařízení se zašpiněným displejem na rovnou plochu a položíte na něj právě robůtka Auto Mee S. Ten začne jezdit po displeji a čistit jej. Při tom si hlídá okraje a pokud k nim přijede, otočí se a pojede jiným směrem. Nemůže se tak stát, že by z displeje sjel. Přestože ideálně zafunguje na větší ploše, tedy typicky na displeji tabletu, je schopný bezpečně fungovat i na malé ploše displeje iPhonu.

Displej telefonu dokonale vyčistí za 4 minuty, tabletu za 8 minut.

Japonská společnost Takara Tomy, která za strojky s názvem Auto Mee S stojí, je bude prodávat na japonském trhu za 1 575 Jenů, tedy v přepočtu přibližně za 350 korun.

Zdroj: Takara Tomy přes Akihabara News

5 komentářů: „Auto Mee S: čistící robot na dotykové displeje [Představení]

Komentáře nejsou povoleny.