Asus WL-330NUL: překvapivě malý plnohodnotný router [Představení]

Nový mobilní bezdrátový směrovač od Asusu váží jen pětadvacet gramů, díky čemu může být zajímavým doplňkem na cesty. Podívejte se, jak vypadá a co dokáže.

Router WL-330NUL od Asusu nabízí plnohodnotné funkce routeru v miniaturním provedení. Pracuje v několika režimech – router, ethernet, Wi-Fi hotspot nebo přístupový bod. Novinka umožňuje snadné sdílení připojení k internetu s několika dalšími zařízeními bez ohledu na to, zda je k dispozici kabelové či bezdrátové připojení. Router měří jen 6,5 cm a jeho hmotnost je 25 g, takže se velmi snadno přenáší a připomíná spíše USB flash disk.

Uživatelům, kteří jsou často na cestách a potřebují rychlé připojení na noteboocích, tabletech, chytrých telefonech i stolních počítačích, snadné sdílení výrazně šetří prostředky a skýtá výhody kvalitního připojení, které negativně neovlivní ani přidání dalších zařízení do sítě.

Mnohé nové Macy i notebooky typu ultrabook kvůli svým rozměrům často postrádají port kabelové sítě, takže jim port RJ-45 na routeru WL-330NUL dokáže zprostředkovat rychlejší, stabilnější a bezpečnější kabelové připojení. Uživatelům stačí, když router spárují se svým ultrabookem pomocí USB kabelu a následně WL-330NUL připojí ke zdroji kabelového internetu, jako je modem, nebo přímo do zdířky ve zdi pomocí ethernetového kabelu.

Snadná instalace a nastavení

Router umožňuje vytvoření zabezpečené sítě, utajení důvěrných informací a zajištění bezpečnosti dat i v případě sdílení napříč více zařízeními. Není potřeba žádné složité nastavování, správa sítě i řízení přístupu hostů lze zvládnout stiskem jediného tlačítka. O podrobnější nastavení se stará přívětivé webové rozhraní a přibalený software, zaručující bezproblémový přístup a sdílení připojení.

WL-330NUL je kompatibilní s různými verzemi systému Windows, včetně Windows 8 a dále systémy Mac OS a iOS, díky čemuž dokáže spolupracovat s řadou zařízení. Routeru stačí k fungování jen minimum energie a prostřednictvím přibaleného napájecího adaptéru jej lze připojit přímo k elektrické zásuvce nebo k napájení využít USB port. Ještě pohodlnější může být pro zákazníky možnost využít cestovních nabíječek.

Test tohoto zařízení připravujeme.