Apple novinky: 8. týden [2013]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě osmý týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

Média a svět
[HTML1]

Připravované brýle Google Glass půjde použít s iPhonem

Brýle Google Glass, jejichž prodej se chystá na začátek příštího roku za cenu okolo 500 dolarů (více než deset tisíc korun), bude možné využít nejen s telefonem se systémem Android, ale i s iPhonem. Tedy přesněji řečeno: brýle budou umět použít datové připojení zprostředkované prostřednictvím Bluetooth.

Google Glass jsou v podstatě malým počítačem zcela integrovaným do brýlových obrouček, které svůj obraz – zjednodušeně řečeno – promítají přímo na sítnici vašeho oka. Mají integrovanou kameru, GPS, Wi-Fi i Bluetooth. Brýle se ovládají převážně hlasem a zvládnou většinu činností, pro které používáte chytrý telefon.

[HTML3]

Apple spolupracuje s policií

Apple spolupracuje s policií v New Yorku na vyhledávání odcizených iPhonů a iPad poté, co počty krádeží jablečných produktů výrazně narostly. Jen v New Yorku bylo za loňský rok hlášeno 3 890 odcizených Apple zařízení.

Analytici stále více věří v levnější iPhone

Po setkání finančního ředitele Applu Petera Oppenheimera s analytiky společnosti Morgan Stenley se nechala analytička Katy Huberty slyšet, že jí případný levnější iPhone dává stále větší smysl. Tématem rozhovoru byly totiž také plány Applu do budoucna. Onen levnější iPhone by měl svou cenou pomoci zaútočit Applu na cenově výhodnější konkurenci, která se v současné době prodává nejvíce. Převedeno do našich podmínek: jde o přístroje v cenové hladině okolo sedmi tisíc korun.

Apple v průběhu Oskarů odvysílal novou reklamu

Filmově zaměřenou reklamu na iPad odvysílal v průběhu reklamních přestávek v průběhu předávání letošního Oskarů Apple. Reklama představuje jak nástroje pro tvorbu videí přímo na iPadu, tak i možnost jejich sledování.

[HTML2]

Softwarové novinky
[HTML1]

Vyšel iOS 6.1.2, testovací iOS 6.1.3 odešel k vývojářům

Apple vydal aktualizaci mobilního operačního systému iOS 6.1.2 pro všechny uživatele podporovaných zařízení, který opravoval především chybu v implementaci Exchange protokolu. Tato chyba se projevovala snížením výdrže iOS zařízení.

Betaverze iOS 6.1.3, kterou dostali k testování vývojáři, slibuje opravit chybu při použití číselného zámku.

iTunes byl povýšen na verzi 11.0.2

Z důvodu opravy objevených chyb vydal Apple update multimediální aplikace iTunes, čímž ji povýšil na číselnou verzi 11.0.2. Mimo přidal také nový náhled na hudbu, kterou lze nyní třídit také podle skladatele. Zvýšila se také rychlost při procházení velkých knihoven.

Hardwarové novinky
[HTML1]

Nové MacBooky Pro s Retinou jsou rychlejší o 3 – 5 procent

Nedávno provedený update procesorů u notebooků MacBook Pro s Retina displejem jsou oproti předchozím modelům rychlejší v průměru o 3 – 5 procent v závislosti na konkrétním modelu. Informovala o tom společnost Primate Labs na základě analýzy výsledků svého měřícího softwaru Geekbench.

Spekulace
[HTML1]

Vzhled iPadu 5 zřejmě skutečně bude podobný malému

Podle fotografií zadního krytu, které se objevily na stránkách MiniSuit, ukazuje vše na skutečnost, že nový iPad páté generace bude svým vzhledem a provedením kopírovat styl, který nastavil nejmenší iPad mini.

Vývoj nového iPadu mini v plném proudu

Údajné fotografie skutečného krytu nově připravovaného iPadu mini se objevily na tomto diskusním fóru. Z obrázků lze vyčíst, že nový iPad mini bude o něco silnější, než je současná generace a to proto, aby se do něj vešla větší baterie nutná pro napájení energeticky výrazně náročnějšího displeje s Retina rozlišením.

To vše samozřejmě za předpokladu, že jde o skutečně díly připravované novinky.

Nový patent ukazuje na jablečné hodinky

Jeden z nových patentů přiznaných Applu ukazuje na náramek, který lze jednoduše nasadit na ruku a který obsahuje průběžný displej bez ohledu na to, kde se nachází spoj obou částí.

Již delší dobu se spekuluje, že by jablečné hodinky mohly být opět jednou z inovací, kterými je Apple pověstný.

   Zdroje: 9TO5MacTUAWMacworld + citace přímo v textu

6 komentářů: „Apple novinky: 8. týden [2013]

  • avatar
    25. 02. 2013 (11:55)
    Trvalý odkaz

    „Apple spolupracuje s polici“? A bude z toho stolecek pro macbooky :D

  • avatar
    25. 02. 2013 (15:20)
    Trvalý odkaz

    pokud bude ipad 5 jako mini, tak to bude pěkně na hovno… užší okraje = palec v displeji a to mi u velkého ipadu nepřipadne vůbec cool

    • avatar
      25. 02. 2013 (15:25)
      Trvalý odkaz

      Tezko rici, jak to bude u velkeho, u maleho iPadu jsem jeste problem s palcem v obraze nemel…

      • avatar
        25. 02. 2013 (18:46)
        Trvalý odkaz

        no to chápu když se dá chytit jednou rukou jako telefon, ale velký ipad rukou neobejmeš… takže když se chytne okraj…palec je v displeji… no opravdu nevím jestli to bude výhra ty užší okraje…

        • avatar
          25. 02. 2013 (19:00)
          Trvalý odkaz

          No to neda, ja jej rozhodne jako mobil nechytnu, to bych musel mit ruku jako medved :) Drzim jej temer vyhradne jednou rukou a palec je vzdy minimalne z poloviny na displeji a bez problemu, system to umi odfiltrovat…

          • avatar
            26. 02. 2013 (06:40)
            Trvalý odkaz

            to samozřejmě vím…že se ten boční dotyk nebere jako dotyk, ale fakt mi to u toho velkého ipadu nepřipadne tak super u některých app mi to příjde dost blbé si zaclánět palcem v displeji.

            ergonomie ipadu 2.3.4 je podle mě dokonala a jediná vada by mohla byt tloušťka a váha, ta by mohla být klidně jak u mini, ale ty okraje hrůza

Komentáře nejsou povoleny.