StickNFind: najděte své ztracené věci iPhonem

Velmi zajímavý produkt se objevil na jednom z portálů zprostředkovávajícím mikroinvestice. StickNFind jsou malé samolepky s vestavěným Bluetooth, které vám pomohou snadno lokalizovat věci.

Základní myšlenka produktu StickNFind je jednoduchá: na věci, které nechce ztratit – a je lhostejno, zda jde o dálkové ovládání k televizi, zavazdlo, domácího mazlíčka nebo dítě – umístíte jednu z nálepek StickNFind. A kdykoli potřebujete, ukáže vám aplikace na vašem iPhonu nebo iPadu polohu a vzdálenost od takto označené věci a dokonce ji můžete nechat zvýraznit svoji polohu zvukovým nebo světelným signálem.

Ovšem hledání věcí není jedinou možností. Aplikace umí také sledovat své okolí a jakmile se označené zařízení dostane do jeho dostahu (nebo naopak z dosahu zmizí), telefon vás na tuto skutečnost upozorní. Obě situace si můžete prohlédnout v oficiálním videu.

[HTML1]

Samotné zařízení je poměrně malé, velikostně o něco málo přesahuje rozměry baterie typu CR2016, která jej napájí a vše dohromady váží pouze 4,5 gramu.

Bezdrátová část využívá nízkonapěťového režimu nové technologie Bluetooth 4.0, což omezuje podporu pouze na zařízení s touto verzí bezdrátového rozhraní (z iOS zařízení jde konkrétně o modely iPhone 4S/5, nový iPod touch, nový iPad a iPad mini). Vzdálenost, na kterou dokáže aplikace zařízení StickNFind lokalizovat, je téměř třicet metrů a baterie vydrží dle informací výrobce rok při použití po dobu třiceti minut denně. Z toho vychází, že při nepřetržitém použití ji vyčerpáte asi za osm dnů.

Pokud se sejde dostatek prostředků, budou první moduly StickNFind expedovány v březnu příštího roku. Jako mikroinvestoři můžete získat sadu dvou produktů za 35 dolarů (přibližně 670 korun), při nákupu dostatečného množství se však dostanete i na 250 korun za kus.

Přiznám se, že se příliš podobných mikroinvestičních akcí nezúčastňuji, v tomto případě jsem však neodolal a za sadu dvou zařízení zaplatil. Napadá mne totiž spousta užitečných použití, pro které se budou hodit. A tak se těším na jaro.

 

Jeden myslel na “StickNFind: najděte své ztracené věci iPhonem

  • avatar
    18. 12. 2012 (09:12)
    Trvalý odkaz

    Taky jsem o tom přemýšlel, moc pěkný nápad. Jinak cena 670 korun je sice za dva kusy, ale pokud se připočte ještě 15 dolarů za poštovné, je to cca 1000 korun. Navíc se při této ceně bude platit CLO, pokud se nepletu, tak to je ještě něco navíc. Takže by bylo lepší psát celkovou a konečnou cenu. Jinak počet prostředků se už dávno našel, získali více jak 4-násobek toho, co potřebovali :)

Komentáře nejsou povoleny.