Qgiv: Mac OS X je nejlepší a uživatelé Maců jsou lepší lidé

Tvrdí to alespoň studie Qgiv Giving Trends Report, o které informuje ZDNet. Studie sleduje nejrůznější charitativní organizace a vyčísluje, kteří uživatelé nejvíce myslí na druhé.

Uživatele Maců dlouhodobě tvrdí, že jim Apple poskytuje lepší platformu, než je Microsoft Windows. Nová studie však odhalila, že i uživatelé Maců jsou lepšími lidmi, než uživatelé počítačů s Windows. Anebo lépe formulováno bez bulvárního nádechu: uživatelé Maců věnují daleko více na charitu, než uživatelé ostatních platforem.

Vyplývá to z letošního reportu Qgiv Giving Trends Report, uživatelé Maců dlouhodobě přispívají na dobročinnost více, než uživatelé Windows:

Uživatelé operačního systému Mac OS X dávají v průměru o 25 procent větší příspěvky, než uživatelé operačních systémů z rodiny Windows. Například průměrná dotace v období listopad 2011 – listopad 2012 byla 182 dolarů na každého uživatele s Mac OS X a 137 dolarů na uživatele s Windows.

Jistě, mohlo by se namítnout, že výrobci PC svou snahou prodávat za nejnižší ceny tak zajišťují, že uživatelé Windows mají obecně hlouběji do kapsy, než uživatelé, kteří si mohou koupit často i o hodně dražší Macy.

Ale ten rozdíl jde o něco dále. Je prokázáno, že uživatelé Maců daleko častěji a ochotněji kupují více věcí, než uživatelé s Windows. I když v dobách před přechodem na procesorovou platformu od Intelu to platilo více, než dnes.

Ale vraťme se zpět k reportu: vidíme v něm, že například uživatelé prohlížeče Safari jsou ve svých darech štědřejší o devět procent více, než uživatelé prohlížeče Chrome. a o 17 procent štědřejší, než uživatelé Firefoxu. A opět: uživatelé Internet Exploreru věnují na dobročinné účely o 18 procent méně, než ti se Safari.

A tuto štědrost můžeme potvrdit i my v naší dobročinné vánoční soutěži, která končí již za dva dny!

Zdroj: ZDNet

5 komentářů: „Qgiv: Mac OS X je nejlepší a uživatelé Maců jsou lepší lidé

    • avatar
      21. 12. 2012 (16:12)
      Trvalý odkaz

      Pro tentokrát jsme použili citaci původního názvu zdroje (odkaz pod článkem), přišel nám svým způsobem zajímavý…

      • avatar
        02. 01. 2013 (10:10)
        Trvalý odkaz

        Původní název je „Mac OS je lepší a uživatelé Macu jsou lepší lidé“, v kontextu tohoto článku stojí za přeložení i jeden komentář z originálu, „existují tři druhy lži: lež, lež jako věž a statistika“, komentář od jména martin_js. Z mého pohledu se vám tento článek nepovedl, výběrem tématu, originál nestojí za nic a ta studie, to není studie. Tohle není profesionální práce, dejte pozor, co synek píše, myslím Váš autor.

  • avatar
    23. 12. 2012 (13:31)
    Trvalý odkaz

    Tohle nadrazovani je k nicemu, kaslete na to aspon o Vanocich.

  • avatar
    01. 01. 2013 (19:25)
    Trvalý odkaz

    ano a uzivtaelia s linuxom davaju este viac ako uzivatelia macu. ale to uz sa superapple.cz nehodi do statistik. sracikovia.

Komentáře nejsou povoleny.