Avitoy: bluetooth herní ovladač pro iOS hry [Představení]

Patřím mezi uživatele, kterým virtuální ovládání her na dotykovém displeji iPadu nikdy nepřirostlo k srdci. Jsem ze staré školy a raději mám klasické ovladače.

Při procházení nabídek zahraničních webových obchodů (vánoce se totiž kvapem blíží) jsem narazil na zařízení, které se zdá být ztělesněním mého snu po bezproblémovém hraní na iOS zařízení. Jde o bezdrátový herní ovladač dostupný pod názvem Avitoy Rechargeable Bluetooth Wireless Controller, který slibuje pohodlnější hraní her na dotykových zařízeních.

Na první pohled ovladač nezastírá svou inspiraci bezdrátovými ovladači k herním konzolím, především ovladačům k Sony PlayStation 3 jako by z oka vypadl. Zkrátka Čína, země neomezených možností.

Ovladač se nabíjí přes klasický miniUSB konektor a vestavěný akumulátor postačí po několik hodin hraní. S iPadem, iPhonem nebo iPodem touch se spáruje jako klasické USB zařízení a z pohledu operačního systému se jedná o speciální klávesnici. Poté již můžete začít hrát hry.

Ovšem zde narážím na první problém: abyste mohli hru tímto ovladačem ovládat, musí jej tato hra podporovat. V App Store lze najít poměrně dost her, které podporu pro Bluetooth ovladače přímo deklarují (seznam některých z nich najdete přímo u výrobce), ve většině případů jde o hry arkádového typu. A pro ty se tento typ ovladače hodí více než dobře. V případě, že máte své zařízení odemknuto prostřednictvím jailbreak postupu, můžete vnutit ovládání jeho prostřednictvím také spoustě dalších her, které jeho podporu od výrobce nedostaly.

Přiznám se, že jsem si jeden ovladač hned zkusil objednat a jakmile dorazí, seznámíme vás zde na SuperApple.cz se reálnými dojmy z jeho použití. V nabídkách českých obchodů jsem jej však nenašel (pokud o nějakém víte, můžete se podělit do diskuse pod článkem) a v zahraničí nejlevnějši vyšel na známém DealExtreme.com. Chtějí zde za něj 37,60 dolaru, což je přibližně 720 korun včetně poštovného. A k dispozici je hned několik barevných kombinací.

2 komentáře: „Avitoy: bluetooth herní ovladač pro iOS hry [Představení]

  • avatar
    06. 11. 2012 (05:24)
    Trvalý odkaz

    Hmmm… Pokud SONY ještě za něco stojí, tak se tohle mimo Čínu dlouho prodávat nebude… ;)

  • avatar
    06. 11. 2012 (06:41)
    Trvalý odkaz

    Že by konečně vlaštovka? Čekám na něco takového, ale chce to podporu pro hry jako Modern Combat, N.O.V.A., Need for speed…atd.

Komentáře nejsou povoleny.