Rozbalujeme nové iPody nano a touch [Video]

Rozbalování nových Apple produktů je vždy tak trochu svátek – ten pocit, když poprvé vezmete jejich krabičku do ruky a pomalu je začnete vysvobozovat z obalů, zažijete s každým produktem jen jednou. 

Nyní dozrál čas na to, aby si do redakce našly cestu také dva nové jablečné přehrávače z řady iPod. Jde jak o nový iPod touch, tak i zcela přepracované nové nano. Než je podrobíme klasickému redakčnímu testovacímu kolečku, připravili jsme pro vás tento oddechový víkendový článek s dvojicí videí.

Na prvním z nich si rozbalíme menší iPod nano. Jde o zařízení, které naživo vypadá o hodně lépe než na fotografiích nebo videu. V ruce se drží o pořádný kus lépe, než nano předchozí generace, displej je velmi dobrý i když pozorovací úhly naznačují, že nejde o typ s IPS matricí.

Reakce prostředí jsou velmi svižné a zařízení se i dobře ovládá – tlačítka na boční straně totiž slouží nejen pro regulaci hlasitosti, ale i pro základní ovládání přehrávání (pauza, skok o skladbu vpřed a vzad). Je to sice lepší, než v případě čistě dotekového ovládání předchozí generace, nicméně ovládací kolečku iPodu classic stále zůstává nepřekonáno.

[HTML1]

iPod touch je zajímavý jak svým novým displejem, který je stejně dobrý, jako displej nového iPhonu 5, tak i provedením těla. To je sice velmi tenké, avšak díky zaoblení zadní stěny se v ruce drží možná i lépe, než hranatý iPhonu. Na první dojem bych dokonce řekl, že je velká škoda, že iPhone 5 není navržen stejně.

Funkční vypadá i vyklikávací úchytka na dodávané poutko, stříbrný lem okolo čočky displeje by si možná mohl Apple odpustit a přisvětlovací dioda je tak malá, že ji až snadno přehlédnete.

Nový poměr stran displeje je nezvyklý, chvíli trvá, než mu přijdete na chuť. Jakmile se tak stane a vy se po čase vrátíte zpět k některému z předchozích iOS zařízení, bude vám všude trochu informací tak nějak scházet. Je také potěšující, že displej je stále dobře ovládnutelný palcem jedné ruky bez nutnosti přechytávání i v případě, že nemáte ruce velikosti kanadského dřevorubce.

Rozbalení iPodu touch si můžete prohlédnout v následujícím videu, ve kterém na závěr najdete také přímé srovnání velikostí obou přehrávačů.

[HTML2]

A víte co? Jestli vás na obou přehrávačích něco zaujalo, využijte diskusi pod tímto článkem a ptejte se.

Oba přehrávače do testu zapůjčil iStyle, děkujeme.

6 komentářů: „Rozbalujeme nové iPody nano a touch [Video]

  • avatar
    20. 10. 2012 (12:12)
    Trvalý odkaz

    Celkem mě překvapilo, že logo apple je na krabici vzhůru nohama. Nevím jestli to bylo i dříve? Jinak jsou to oba skvělý produkty.

    • avatar
      20. 10. 2012 (19:04)
      Trvalý odkaz

      Ono je to logo vlastně správně, nikoli vzhůru nohama :) V prodejních pultech totiž krabička stojí a tak je logo k nakupujícímu správně otočeno :)

  • avatar
    20. 10. 2012 (19:58)
    Trvalý odkaz

    jen by mě zajímalo, co je ten modrý drát u iPodu Touch…v krabičce pod USB kabelem

  • avatar
    24. 10. 2012 (06:50)
    Trvalý odkaz

    pitomější hudnu už jste k těm videím dát asi nemohli

Komentáře nejsou povoleny.