iPad s Retina displejem: čtvrtá generace zrychluje [Představení]

Velkým překvapením byla modernizace klasického velkého iPadu s Retina displejem. Co tedy Apple v tichosti vylepšil?

Hlavní model iPadu, tedy s velkým displeje s Retina rozlišením, rozhodně nebylo možné považovat za pomalé zařízení. A vidíte, Apple jej i přesto zrychlil.

Na Keynote dnes večer totiž Apple mimo jiného oznámil, že nová čtvrtá generace jablečného tabletu dostane do vínku nový procesor Apple A6X. Ten je až dvakrát rychlejší, než procesor v předchozí verzi iPadu a stejný nárůst výkonu slibuje také v grafické oblasti. Již tak dost rychlý iPad se stává ještě jednou tak rychlým. Výdrž zůstala zachována, a to až deset hodin běžného použití.

Vylepšen by měl být také displej, který by měl být tenčí, přičemž jeho rozlišení zůstává stejné. FaceTime kamera nyní umí snímat v rozlišení 720p, zadní natáčí video v rozlišení 1080p se stabilizací obrazu a pořizuje fotky s pětimegapixelovým rozlišením.

Najdete zde také dvoupásmovou Wi-Fi s podporou 802.11a/b/g/n s maximální přenosovou rychlostí 150 Mb/s, mobilní verze pak přichází s podporou pro HSPA, HSPA+ i DC-HSDPA. Samozřejmostí je použití nového konektoru Lightning.

S výjimkou právě tohoto portu nepoznáte mezi třetí a čtvrtou generaci žádný rozdíl ve vzhledu, tělo obou přístrojů je stejné. Ceny by měly být průměrně o 500 korun vyšší, než u starší generace. Základní bude možné zakoupit za 12 790 korun.

Tento iPad si budete moci předobjednat od 26. října.

11 komentářů: „iPad s Retina displejem: čtvrtá generace zrychluje [Představení]

  • avatar
    23. 10. 2012 (21:22)
    Trvalý odkaz

    Mohu se zeptat, nevite kdy bude iPad 4.generace k dostani u nas? Dekuji

    • avatar
      23. 10. 2012 (21:52)
      Trvalý odkaz

      2. Listopadu by Vám měl přijít po objednání. Současně bude v obchodech.

  • avatar
    24. 10. 2012 (09:21)
    Trvalý odkaz

    Prijde to jen me nebo je nas vic, kdo si mysli, ze tohle nebylo puvodne vubec planovano a bylo to jen narychlo spichnuto ve snaze ukazat konkurenci zavcas zada a vyuzit predvanocniho povyku?

    • avatar
      24. 10. 2012 (09:25)
      Trvalý odkaz

      Mě ne – Apple updaty tohoto typu poslední dobou dělá běžně, třeba iPhone 3G-> 3GS, 4->4S, vždy vlastně jen výměna procesoru za rychlejší…

      • avatar
        24. 10. 2012 (09:39)
        Trvalý odkaz

        To ano, ale s tak malym rozestupem? Vetsinou je to aspon rok…ted to bylo kolik, 7 mesicu? Samozrejme, zamyslim se nad tim, protoze jsem rozhorcen, ze mam svuj new iPad sotva od kvetna a uz nam tu podstrkuji iPad4 =D

        • avatar
          24. 10. 2012 (09:41)
          Trvalý odkaz

          Fakt v tom nevidím nic nekoncepčního, vše se zrychluje a vývojové cykly zkracují…
          Nicméně taky mám iPad 3 a nějak mě to nechává chladným – výkon mi u něj výrazně dostačuje, takže nějaké rozhořčení se opravdu nekoná…

          • avatar
            24. 10. 2012 (19:06)
            Trvalý odkaz

            Pokud je LCD nyní tenčí a tělo zůstalo zachováno, jak je to s váhou? Nezměnila se třeba baterie? Pokud je nyní výkon dvojnásobný, tak to musí při plném zatížení plundrovat baterii (i kdyby byl použit lepší výrobní proces, tak nevěřím, že výkon na watt bude o 50% lepší jak byl původně). Stejně by mě zajímalo proč s tím Apple přišel teď? Bojí se Surfacu? Kdyby todle udělal v březnu 2013, tak každý řekne jen evoluce, ale proč nyní?

          • avatar
            25. 10. 2012 (03:30)
            Trvalý odkaz

            Dává mi to maximální smysl. Otázka je proč to neudělat když mají k dispozici A6 procesor. Takhle si hezky sjednotili všechny produkty do téměř jednoho cyklu – WWDC = iOS + OS X
            Podzimní keynote – iPhone, iPod a iPad. Start prodejů v předvánoční době = maximální rozšíření produktů a samozřejmě maximální zisk.

          • avatar
            25. 10. 2012 (10:56)
            Trvalý odkaz

            Suhlasim, tiez mam 3ku a o vykone nemoze byt ani rec, skor si myslim ze chceli mat ucelenu radu s tym novym konektorom.

          • avatar
            25. 10. 2012 (10:56)
            Trvalý odkaz

            Suhlasim, tiez mam 3ku a o vykone nemoze byt ani rec, skor si myslim ze chceli mat ucelenu radu s tym novym konektorom.

Komentáře nejsou povoleny.