StubHub: zajímavé 3D mapy pro mobilní aplikace a weby

Nový produkt společnosti StubHub je nejčerstvějším přírůstkem do mánie okolo 3D zpracovaných mapových podkladů. Jde na to však trochu netradičně, než ostatní hráči na trhu.

Dvanáct let starý prodejní systém online vstupenek, odkoupený společností eBay v roce 2007, nyní umožní uživatelům nákup a prodej lístků pro sportovní akce, koncerty, divadla a jiné živé zábavní události. Na tom by ovšem nebylo nic zajímavého, kdyby firma v roce 2012 nezískala jinou – Peekspy. Ta se zabývá technologiemi krajinných přechodů za pomocí Google Earth a vytváří 3D modely. Podle webové stránky Peekspy zjistíte, že posledními projekty jsou 3D interaktivní mapy stadiónů.

Uplynulých šest měsíců připravovala StubHub 3D podklady jak pro online web, tak jako mobilní aplikaci. V první fázi se zaměří na online prostředí, v příštím sestavení bude věnována pozornost stejně pro oba vývojové články.

Na tiskové akci oznámil produktový ředitel StubHub Mats Nilsson aplikaci StubHub Tickets pro iOS. Ta přinese novou dimenzi rezervování sedadel mnohem snadněji a přehledněji než doposud. Například, uživatelé iOS (ale i Androidu nebo Windows Phone) se budou moci vznést nad požadovanou oblast, přiblížit k vybrané sedačce a zkontrolovat tak výhled z vybraného místa, případně přístup k hledišti a toaletám.

Bohužel, zatím bude v aplikaci dostupných pouze pár stadionů jako známý Yankee Stadium, ale Nilsson potvrdil spolupráci s dalšími oblastmi a jejich provozovateli. V první fázi zmíněné výše bude dostupná většina stadionů MLB ligy.

Pro nás Čechy je jistě potěšující zpráva, že StubHub hodlá dát k dispozici API této služby. To by mohlo umožnit partnerům rychleji zpracovat vlastní lokality a přidat je do aplikace. Budeme tedy doufat, že se služba rozšíří i za hranice USA.

Zdroj: 9TO5Mac