Píše vám Tim Cook: Mapy se nepovedly, použijte zatím konkurenční

Nová mapová aplikace v iOS 6 je v mnohém horší, než dříve používaná aplikace s mapami od Googlu. Nyní se k ní oficiálně vyjádřil Tim Cook, přinášíme vám její české znění.

Nové mapy v iOS 6 s sebou přináší mnoho zajímavých myšlenek a funkcí, jejich reálnou použitelnost však sráží především nepřesné a nekvalitní mapové podklady. Ty se v současném stavu – a to nejen v prostředí naší republiky – nemohou s podklady například od Googlu nebo Nokie rovnat.

Tlak na Apple v této oblasti byl značný, a proto na něj zareagoval přímo nejvyšší představitel Applu, Tim Cook. Všem zákazníkům adresoval otevřený dopis, jehož český přepis vám přinášíme (originál najdete zde).

Našim zákazníkům,

v Applu se snažíme vyrábět prvotřídní produkty, které nabídnou zákazníkům ty nejlepší zážitky. Po představení nových Map jsme v minulém týdnu jsme ne zcela splnili tento slib. Velmi nás mrzí frustrace, které jsme tím našim zákazníkům způsobili a děláme vše, co je v našich silách, abychom Mapy vylepšili.

Mapy jsme spustili přímo v první verzi iOS. S postupujícím časem jsme chtěli nabídnout zákazníkům lepší mapy a další funkce, jako je například automobilová navigace, integrace hlasových služeb, Flyover a vektorové mapy. Abychom toho mohli dosáhnout, vytvořili jsme zcela novou verzi Map tak říkajíc „na zelené louce“.

Nové Apple Mapy dnes používá více než 100 milionů zařízení s iOS operačním systémem a noví stále přibývají. Za něco málo přes týden uživatelé nových Map vyhledali téměř půl miliardy lokací. Pro mnoho zákazníků by však nové Mapy mohli být lepší a jsme velmi rádi za zpětné vzkazy, které od vás dostáváme.

Zatímco Mapy dále vylepšujeme, můžete použít některé z alternativních map, které můžete stáhnout z App Store, jako jsou například mapy Bing, MapQuest a Waze, nebo použijte Goole nebo Nokia mapy navštívením jejich webové stránky a vytvořením zástupce s ikonou přímo na ploše.

Vše, oč se v Apple snažíme, je zaměřeno na vývoj nejlepších produktů na světě. Víme, že to od nás očekáváte a budeme bez přestání pracovat tak dlouho, dokud Mapy nedosáhnout na stejně vysoký standard.

Tim Cook

7 komentářů: „Píše vám Tim Cook: Mapy se nepovedly, použijte zatím konkurenční

  • avatar
    28. 09. 2012 (19:00)
    Trvalý odkaz

    vaauuu smekám klobouk /:-)

  • avatar
    28. 09. 2012 (19:01)
    Trvalý odkaz

    A to jako nevěděli předem ??? Asi počítali, že to používají ovce??? Mě navíc přestal fungovat automatický jas!

  • avatar
    29. 09. 2012 (08:23)
    Trvalý odkaz

    ak by sa to malo sustavne vylepsovat tak sa to da vydrzat

  • avatar
    29. 09. 2012 (18:11)
    Trvalý odkaz

    Svet se riti do zahuby, tohle by Steve nedopustil.

    • avatar
      30. 09. 2012 (16:26)
      Trvalý odkaz

      No svět možná taky ale hlavně Apple, po smrti Steeva to je do kopru. Možná právě proto pořád jedu na 10.6.8 a na iOS5.1.1 i když bych mohl updatovat na nejnovější verze tak to prostě neudělám.

Komentáře nejsou povoleny.