Phil Schiller vzkazuje: hliník se prostě poškrábe

Jak jsme uvedli v Apple novinkách, první iPhony 5 se dostávají do rukou majitelů. Někteří odvážlivci zkoušeli testovat výdrž nového telefonu proti fyzickému poškození a zjistili, že hliníková záda pětky jsou velmi náchylná k poškození. Co více, některým přišel model poškrábaný už od výroby.

Celou kauzu zachytil server 9to5Mac a vyžádal si odpověď přímo z Cupertina. Na mail týkající se nadměrné náchylnosti ke škrábancům hliníkových zad odepsal přímo Phil Schiller, vice-president pro marketing.

Jakýkoli produkt mající hliníkový povrch může být poškrábán při používání a odhalit tak svou přirozenou stříbrnou barvu. Je to normální.

Majitelé hliníkových zařízení od Applu to jistě znají. iPad nebo MacBook Air/Pro mohou snadno utržit nějakou tu oděrku nebo škrábanec. V porovnání třeba se sklem je hliník mnohem měkčí. Pravděpodobná příčina u nového modelu bude přebarvení zad iPhonu 5 v černé barvě do tmava. Tudíž lze každý vryp až nepříjemně jasně vidět.

Oproti iPhonu 4S, který nevydržel pády z větší výšky, si nový model vede dobře. Jenže trpí opět jinou chybou.

Co je podstatně horší, že někteří čerství majitelé našli své iPhony 5 poškrábané už přímo v balení. Že se jedná o další velký problém, svědčí i vlákno na oficiálních fórech Applu. Zatímco bílý model bývá poškozen méně (pravděpodobně díky svému zabarvení – škrábanců si nelze tak snadno povšimnout), u tmavé varianty hlásí uživatelé problém častěji.

Uživatelé v USA mají možnost telefon do 30 dnů vrátit a dostat své peníze zpět. Pravděpodobně obdobný postup budou muset aplikovat i uživatelé v naší republice.

[HTML1]

Nový model jablečného telefonu se tak rovněž nevyvaroval problémům. Už od modelu iPhone 4, kdy svět obletěla aféra „antenna gate“ se táhnou s uvedením vždy potíže. Loňský iPhone 4S trpěl zpočátku na extrémně rychlé vybíjení baterie, které spravila až několikátá aktualizace.

Zdroje: Forbes | TechCrunch

 

7 komentářů: „Phil Schiller vzkazuje: hliník se prostě poškrábe

    • avatar
      26. 09. 2012 (08:07)
      Trvalý odkaz

      Proč? Vždyť má pravdu. Nicméně to nemění nic na tom, že je to nepříjemné a už by s tím hliníkem a sklem mohli přestat :)

  • avatar
    26. 09. 2012 (10:42)
    Trvalý odkaz

    Tak to vypadá, že se vykašlali na eloxování. Začíná to jít s Apple z kopce.

    • avatar
      26. 09. 2012 (14:58)
      Trvalý odkaz

      Podle čeho soudíš? Elox není nitridace abys získal neproniknutelnou bariéru.

  • avatar
    26. 09. 2012 (17:15)
    Trvalý odkaz

    to je teda arogance moci,jak sji se soudruh zapomel vyjadrit jak je mozne ze jsou telefony poskrabane i z vyroby.A co soudruh Cook?

  • avatar
    26. 09. 2012 (21:52)
    Trvalý odkaz

    Co to řešite? Jasně, poškrábanej telefon v krabičce je průšvih a dost velkej. Nicméně při používání se všechny výrobky opotřebovávají a poškozují. Já to udělám úplně stejně jako to mám teď na IP4. Má nalepenou ochrannou fólii zepředu i zezadu a jsem v pohodě. Vypadá to výborně a po téměř dvouletém používání nemám poškrábamýho nic.

    • avatar
      27. 09. 2012 (15:13)
      Trvalý odkaz

      Zadní sklo na iPhonu4(s) je měkčí jak přední, snadněji se poškrábe, ale lze jej za pár korun vyměnit. iP4 je sendvič a ocelový středový díl lze sice poškrábat také, ale už to chce více práce. Bohužel iPhone5 je konstrukčně jiný, takže záda nijak levně neopravíte + (a co je nejhorší), fólie řeší pouze čelní a zadní plochu nikoliv boky. A ty budou časem doškrábány taky a tipl bych že dost.

      PS: fólie na iPhonu vypadá strašně. Čelní ještě o krapet víc ;-) (můj názor, neberte mi jej)

Komentáře nejsou povoleny.