Apple novinky: 36. týden [2012]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě třicátý šestý týden letošního roku? Pojďme společně nahlédnout na přehled těch nejzajímavějších.

Aktualizované iPody možná již tuto středu spolu s iPhonem 5

Poslední zprávy naznačují, že v tuto středu (tedy 12. září) nedojde pouze k odhalení poslední generace iPhonu, ale rovněž i nástupců současných iPodů. Ke změnám by mělo dojít alespoň u tří produktových linií – iPod Shuffle, Nano a Touch. Zatímco nejméně změn se dočká model Shuffle (patrně pouze navýšení počtu barev), iPod Nano by mohl do vínku dostat větší obrazovky, osm barev a možná i pouze jednu kapacitu paměti a konečně iPod Touch, u kterého se očekává nasazení 4 palcového displeje obdobně jako u nového iPhonu. Nejnižší verze by měla být pouze vylepšením té stávající, ale vyšší řady by měly mít zcela nový design. Uvidíme.

Server MacRumors připravil 3D interaktivní model iPadu Mini

Redaktoři serveru MacRumors připravili ve spolupráci s designovým studiem CicareseDesgin několik 3D renderů pravděpodobně připravovaného 7,85 palcového modelu iPad Mini. Výsledné obrázky vznikaly na základě všech dostupných informací, včetně těch domnělých a ukazují jak samotný iPad Mini, tak rovněž jeho přirovnání k existujícím iOS zařízením nebo renderu iPhonu 5.

[HTML1]

Laurene Powell v radě Standfordské univerzity

Manželka zesnulého Steva Jobse, Laurene Powell stanula v radě Standfordské univerzity. V té bude zastávat funkci po pětileté období. Sama získala titul MBA na Stanfordské School of Business v roce 1991 (kde také potkala Jobse) a je zakladatelka organizace Emerson Collective podporující oblasti vzdělávání a sociální spravedlnosti.

Nová Apple TV letos zřejmě nebude

Server Bloomberg naznačuje, že se letos zjevně nedočkáme žádného updatu Apple TV podporující přímé vysílání pořadů. Usuzuje tak společně s Wall Street Journal na základě neústupných požadavků mediálních domů. Ty nechtějí slevit ze svých stanovisek žádné firmě „velké čtyřky“ – Amazon, Google, Microsoft a Apple. Mediální domy chtějí totiž plnou kontrolu nad softwarem Apple TV. To samozřejmě jablečné společnosti není dvakrát po chuti. Avšak i přesto dokázala firma najít kompromis alespoň s jedním partnerem. Time Warner Cable Inc pravděpodobně podepíše dohodu s Applem a tak nová generace bude začínat jako kdysi iPhone, prodávaný výlučně pod operátorem AT&T.

Apple ukončí nabídku iPhone 3GS

Podle The Telegraph Apple ukončí nabízení modelu iPhone 3GS jakmile uvede nejnovější generaci. Jelikož iPhone 3GS už nestačí výkonu soupeřů, proti kterým byla jeho osmi gigová verze nasazena, dojde k ukončení jeho prodeje. Spekuluje se však, zdali jej nahradí iPhone 4 anebo iPhone 4S. Pakliže by se naplnila předpověď, že Apple uvede iPhone 5 ve třech kapacitách 16/32/64 GB, pak by 8GB variantou mohl být iPhone 4S. Krom nedostačující rychlosti zpráva uvádí nepodporu CDMA sítí, hovořící právě pro iPhone 4S. Necháme se překvapit.

Tim Cook a Jonathan Ive v žebříčku The New Establishment

Magazín Vanity Fair zveřejnil každoroční seznam nejvýznamnějších mediálních hráčů světa zvaný „The New Establishment“. Na seznam se dostaly hned dvě osobnosti z jablečné firmy a to konkrétně CEO Tim Cook a designer Sir Jonathan Ive společně okupující první místo, což je nárůst tři příčky od loňska. Další významné osobnosti v listu jsou například Mark Zuckeberg (FaceBook), Larry Page a Sergy Brin (zakladatelé Googlu), Jack Dorsey (Twitter).

Twitter přestane vyvíjet svou oficiální aplikaci pro Mac

Podle tweetu dobře informovaného zdroje MG Sieglera, Twitter ukončuje vývoj své oficiální aplikace pro Mac. Bude stále dostupná, avšak bez jakýchkoli aktualizací. Rozhodnutí prý odráží nové licenční podmínky Twitteru, které podstatně ztěžují vývoj klientů třetích stran. Podobný osud málem potkal i klienta Tweetbot, který však nakonec svou betaverzi vydal pro omezený počet uživatelů.

Přípravy na Apple event v plném proudu

Apple pomalu a jistě dokončuje přípravy na svou jistě velkolepou dlouho očekávanou středeční akci. Vstupní strana Yerba Buena, kde se bude událost odehrávat, již získala specifickou výzdobu. Někteří v ní spatřují náznaky, které by mohly znamenat potvrzení iPhonu 5 s delším displejem. Protáhlé barvy totiž velmi nápadně připomínají současné ikonky Game Center, iTunes, Akcie, Safari a Hudba. Protáhnutí by pak značilo delší rozměr obrazovky. Co si myslíte vy?

Zdroje: 9TO5MacTUAWMacworld + citace přímo v textu

Jeden myslel na “Apple novinky: 36. týden [2012]

  • avatar
    11. 09. 2012 (19:10)
    Trvalý odkaz

    Rozhodnutí prý odráží nové licenční podmínky Twitteru, které podstatně ztěžují vývoj klientů třetích stran. To mam pochopit tak že Twitter sám sobě ztížil vývoj oficielního klienta ? Jako kdyby sám autor nedokázal dodržet svoje licenční podmínky ? Neni tam něco špatně ?

Komentáře nejsou povoleny.