Jablečné herní novinky: Červenec 2012

Jaké herní pecky čekají na naše jablečné počítačové miláčky? Pojďme se podívat na seznam těch nejočekávanějších a nejlepších.

Earth 2140

Firma Runesoft vydala digitální verzi dnes již klasické real time strategie Earth 2140 Gold pro OS X. Ta obsahuje původní hru plus všechny vydané balíčky s doplňujícími misemi. Celkem tedy čítá 120 misí a přes 100 různorodých jednotek.

Příběh hry je zasazen do budoucnosti, kdy jsou UCS a ED posledními světovými mocnostmi. Přírodní zdroje byly téměř vytěženy a pro ty zbylé se musí jít pod povrch. Schyluje se k závěrečnému střetu na planetě Zemi.

Vzhledem ke stáří této klasiky není potřeba nijak komentovat nároky – vystačíte si s jakýmkoli procesorem Intel. Zakoupit ji můžete zde.

Call of Duty: Black Ops

Společnost Aspyr Media oznámila uvedení velmi oblíbené střílečky Call of Duty: Black Ops pro Macintosh. Hra bude k dispozici tento podzim v digitální i krabicové formě. Krom hry pro jednoho hráče by měla být možnost i vyžití ve více hráčích.

Call of Duty: Black Ops zavede hráče na různá místa po celé zeměkouli, kde jako člen speciálních jednotek musí provádět tajné operace. Při plnění úkolů postupně přichází na tajemství z dob Studené války. Aspyr po uvedení chystá i všechna čtyři doposud vydaná DLC. Krom toho nabídne i šílený kooperativní Zombie mód.

Požadavky na Mac zatím nebyly zveřejněny.

Left 4 Dead 2 dostane DLC Cold Stream

Valve oznámil nové DLC ke hře Left 4 Dead 2 zvané Cold Stream. Datum vydání bylo stanoveno na 24. července. Hra získá některé mise z původní hry a také zbrusu nové. Rovněž byla vylepšena inteligence nepřátel.

Left 4 Dead 2 je boj o život v postapokalyptickém světě. Všude se na vás hrnou hordy zombií a jediným cílem je přežít. K tomu budete muset spolupracovat s ostatními hráči, neboť sami mnoho šancí nemáte. Hra byla oceněna v roce 2008 jako nejlepší kooperativní střílečka.

Hra vyjde současně pro všechny platformy podporované Steamem. Herní nároky by se pravděpodobně neměly lišit od těch současných.

Zdroj: InsideMacGames

5 komentářů: „Jablečné herní novinky: Červenec 2012

  • avatar
    04. 07. 2012 (18:11)
    Trvalý odkaz

    Nad tímhle jsem vlastně ještě nepřemýšlel (nejsem vlastníkem macbooku apod.). Jak je to vlastně s hrama u Applu? Stejně jako u Windows? nevšimnul jsem si loga jablíčka na obalech hry :-), takže Store? + předpokládám, že hry s Windows na macos nerozjedu, ani přeš bootcamp? Děkuju za odpověď

  • avatar
    05. 07. 2012 (09:34)
    Trvalý odkaz

    No bootcamp ti z maca udělá pc, takže můžes hrát jakékoli windows hry, ale já osobně ho nemám moc rád. Zvláště macbooky se na bootcampu nechovají moc dobře, dost se přehřívají, často při náročné hře nestačí zdroj a macbook se přestane nabíjet a začne žrát k tomu z baterky, protože windowsí ovladače a prostředí není pro apple hw uplně dobře optimalizované. Jinak obecně trh s hrama pro mac je bída, i když se to zvláště v poslední době lepší. Steam poskytuje nějaké hry pro mac, App Store také něco málo má. Můžeš také použít hry od Portingteamu, což je taková skupina nadšených mladých programátorů co upravuje některé herní novinky a dává je do takových balíčku obsahující virtuální windows systém. Ve výsledku to na macu vypadá, tak, že si poklikneš na ikonku hry a ta se spustí, jak jiné programy na mac. Avšak zde je nevýhodou nenativní prostředí, takže to velmi ubírá výkon, i když stále je to lepší než klasická virtualizace celého windows systému.

    • avatar
      05. 07. 2012 (13:07)
      Trvalý odkaz

      Děkuju, mno co se dá dělat, ale tak očividně se to zlepšuje a zlepšuje, i když herní společnosti asi jen tak cílit hry na MacOS nebudou… :-(

      • avatar
        06. 07. 2012 (07:52)
        Trvalý odkaz

        Záleží na společnosti. Třeba Diablo III je na DVD jak v PC tak v Mac verzi. Na Steamu jsou Mac verze některých AAA her, na appstore je jich taky relativně dost, i když s novinkami to tak jednoduché není. Ale zdá, že si firmy začínají uvědomovat, že Apple platforma má co nabídnout.

  • avatar
    06. 07. 2012 (19:40)
    Trvalý odkaz

    Funguje niekomu v Earth 2140 ukladanie pozicie?

Komentáře nejsou povoleny.