Vývoj okolo OS X Lion a Mountain Lion

Apple neustále pracuje na připravovaném OS X Mountain Liona a vývojáři mohli včera zaznamenat v Mac App Storu další aktualizaci pro Developer Preview 4. Software update přináší zřejmě další úpravy při cestě za postupnou finalizací – již příští měsíc bychom se měli dočkat ostré verze. Současná aktualizace je velká 1,08 GB s doporučením pro všechny využívající testovací verzi.

Krom vývoje nové generace OS X Apple rovněž stále pracuje na té současné – OS X Lion. Ten by měl v příštích týdnech dostat do vínku další velký update označený 10.7.5. Podle zdrojů serveru AppleInsider vývojáři získají testovací sestavení v následujících dnech.

Pravděpodobně přemýšlíte, co nového by měl další velký update přinést. Očekává se vyladění podpory zejména u Retina MacBooků Pro, které nyní obsahují speciální verzi OS X Lion 10.7.4. Ačkoli zatím není jisté, zdali modely s vylepšenými displeji nebudou dostávat po nějaký čas side-buildy (speciální verze systému).

Prozatím nebylo stanoveno žádné konkrétní datum ohledně vydání OS X lion 10.7.5 ani OS X Mountain Lion veřejnosti. Apple jen výjimečně vydává velké aktualizace po příchodu následovníka operačního systému. V minulosti se tak stalo například u Mac OS X Tiger, která 10.4.11 spatřila světlo světa až po uvedení Mac OS X Leopard. Nyní se většinou omezí podpora na nezbytné nutné bezpečnostní aktualizace, případně podporu příslušenství.

Zdroje: MacRumors | MacRumors

 

4 komentáře: „Vývoj okolo OS X Lion a Mountain Lion

  • avatar
    19. 06. 2012 (11:00)
    Trvalý odkaz

    Bohužel dokud neodstraní chyby v sambě, které se objevily s příchodem Liona, a Apple očividně nemá potřebu chyby opravovat, jsou pro nás ve studiu všechny nové počítače s Lionem a vyšším nepoužitelné…

    • avatar
      19. 06. 2012 (12:06)
      Trvalý odkaz

      Ktere chyby?
      Ja se priznam ze tu systemovou „sambu“ nepouzivam, protoze se nechce bavit s klasickou sambou (resp. mel jsem potize s autentizaci kdyz byl Lion jako samba server), takze ji mam vyplou a nainstalovanou normalni Sambu (de facto tu, co je v 10.6.x). Ale zajimalo by mne co (dalsiho) je s tou appli co je v 10.7.

      • avatar
        19. 06. 2012 (13:04)
        Trvalý odkaz

        Nelze nám používat Spotlight. Fileserver nám běží na Windows 7 a připojené disky přes smb prostě Lion ani Mountain Lion neumí prohledávat. Hledal jsem na mnoha fórech, ale nikdo nenašel plné řešení. Můžu se zeptat, jakou „normální“ sambu v systému používáte? Třeba by to pro nás bylo řešení… díky.

        • avatar
          19. 06. 2012 (16:26)
          Trvalý odkaz

          No, proste Sambu. V mym pripade nainstalovana pres Macports.
          Ale obavam se, ze se spotlightem to problem nevyresi, protoze to je ta cast „server“, kdezto u vas resite cast „klient“. Klientskou cast pouzivam tu systemovou.
          Ja resil problem, ze od 10.7 mi neslo na Macu nasdilet pres sambu slozku, ktera bude pro nekoho read/write a pro anonyma read-only (a oboji aby bylo chodive jak pro Win i Lin klienty).

Komentáře nejsou povoleny.