Rozebraný MacBook Air odhalil nový SSD řadič

Server iFixit neváhal a vrhnul se na rozebírání nového MacBooku Air 13“ uvedeného před dvěma dny na trh. Ačkoli to vypadá, že aktualizace nebyla výrazná – pohled pod kapotu odhalil pár zajímavých změn.

A tou nejzajímavější je jistě nový SSD disk. Již byl odhalen typ – výrobcem je Samsung a jde o model 830. S tím však přišla i změna řadiče. Bohužel tedy můžeme rovnou zapomenout na využití SSD úložišť z loňských modelů, pokud jste provedli ručně upgrade, máte smůlu. Nové řadiče patří do rodiny Aura Pro Express a jsou montovány do všech aktualizovaných MacBooků Air i Retina MacBooků Pro.

Krom změn v této oblasti se iFixit podívali i na tenčí MagSafe 2, který umožnil snížení profilu Retina MacBooku Pro. Dále se můžete podívat na nové Ivy Bridge procesory, řadiče pro USB 3.0 a připájené moduly 1600 MHz RAM.


Pohled na nový MagSafe 2 konektor (nejvíce vlevo)

Tip: Kompletní fogalerii z rozebírání nalezte zde jako již tradičně na stránkách iFixit.

Zdroj: MacRumors

2 komentáře: „Rozebraný MacBook Air odhalil nový SSD řadič

  • avatar
    13. 06. 2012 (12:01)
    Trvalý odkaz

    Jak se tak dívám na ty tři fotky SSD, tak mi z toho prostě vychází jediné: Apple to (opět) schválně celé změnil, aby se musel kupovat veškerý HW znovu. V Airu 2011 je SATA3 radič a SATA3 disky v tom fungují naprosto spolehlivě – čili není jediný důvod.

  • avatar
    18. 06. 2012 (07:01)
    Trvalý odkaz

    No, na mna z hornej aj z dolnej fotky pozera Toshiba, nie Samsung.

Komentáře nejsou povoleny.