Dění okolo aplikací pro iOS: Firefox i Chrome chtějí do iPadů

Možná si pamatujete, že Mozilla, známý tvůrce oblíbeného internetového prohlížeče, koketovala s tvorbou aplikací pro iOS již v roce 2010. Tehdy vydala aplikaci Firefox Home, která pomáhala uživatelům mobilního Safari synchronizovat data do desktopového Firefoxu. Nyní možná přijde i obdoba prohlížeče Firefox, určená právě pro iOS.

Ačkoli díky omezením Applu nelze do App Storu nahrát aplikaci využívající za účelem vykreslování webových stránek vlastní jádro, přesto jsme mohli již vidět pokus Norské Opery.

Cestou využití dostupných technologií by se měl vydat i utajovaný projekt Mozilla Junior – webový prohlížeč pro iPad. Nabídne jednoduché ovládání ve sjednoceném adresním a vyhledávacím řádku, záložky, fullscreeen režim a mnohé další.

[HTML1]

Práce jsou však na začátku, ale projekt nevypadá nijak zle. Po oznámení Chrome pro iOS se možná dočkáme i dalšího velkého hráče na trhu s prohlížeči pro tuto platformu.

V rámci integrace Facebooku do iOS 6 bylo oznámeno zahájení prací na aktualizaci SDK podporující nové funkce. Ačkoli Facebook neposkytl žádné další detaily, serveru TheNextWeb se podařilo zjistit několik vlastností.

Mezi jinými by měla přibýt podpora pro publikování příspěvků na Timeline, psaní zpráv a jiným možnostem Open Graph. Předpokládá se i podpora spouštění aplikací z facebookového App Center.

Podle jiného zdroje si Facebook zaregistroval doménu Face.com a někteří předpokládají uvedení funkce podobné Instagramu právě v aktualizované verzi SDK.

Uvidíme již brzy.

Zdroje: 9TO5Mac | MacRumors