Apple novinky: 22. týden [2012]

Co přinesl uplynulý týden za události týkající se nejen Apple? Pojďte se podívat na přehled toho nejzajímavějšího.

iOS 6 přinese integraci Facebooku

Server TechCrunch zjistil, že v iOS 6 se dočkáme integrace sociální sítě Facebook v obdobné míře, jako je tomu u Twitteru. Jelikož se Facebook stává stále důležitějším prvkem i v mnoha aplikacích, Apple nechce ponechat nic náhodě a podporu do systému zapracoval. V současné době probíhá dolaďování podmínek a povolení s Facebookem. Zatím není jasné, zdali se obdobná integrace objeví i v OS X Mountain Lion.

Apple rozesílá upomínky ohledně ukončení služby MobileMe

Pokud jste stále uživateli MobileMe, pak zbystřete. Již za necelých třicet dní bude služba nenávratně ukončena. Jednou z možností, kterou máte, je migrace stávajícího účtu pod iCloud. Apple na svých stránkách popisuje jak přechod uskutečnit a zachovat stávající data. Bohužel, při rušení iDisku budete nuceni své soubory zálohovat ručně.

Google ukáže „novou dimenzi“ svých map

S množícími se zprávami o postupném opouštění závislosti Applu na služnách Google, vyčnívají zejména zprávy o mapových podkladech. A právě na šestého června chystá Googe event, v němž hodlá představit nové a zřejmě přelomové funkce svých map.

Nový standard Nano-SIM byl schválen Evropským Telekomunikačním Úřadem

Pokud jste sledovali naše zprávy týkající se procesu schvalování nového standardu SIM karty, zvaného Nano-SIM, pak vězte, že byl schválen Evropským Telekomunikačním Úřadem. Konečnou verzí se stala ta aktualizovaná po připomínkovém řízení Nokie, kterou Apple opět zaslal. Nano-SIM je tedy o 40% menší než současná Micro-SIM, ačkoli nedošlo k zásahu do čipu samotného. Proto bude zpětně kompatibilní právě s předcházejícími standardy Micro-SIM a nejrozšířenější Mini-SIM. Zprávu přinesl server The Verge.

Rozhovory Samsungu a Apple ztroskotaly

Ani po dvou dnech intenzivního jednání nad problémem patentových sporů se ředitelé společností Samsung a Apple nedokázali shodnout na mimosoudním vyrovnání. Soudní rozepře tak bude dále pokračovat a vyhodnocovat jednotlivé žaloby účastníků.

Pracuje Apple na samostatné iSight kamerce?

Servery týkající se Apple minulý týden oběhla zpráva ohledně nového příslušenství, na kterém Apple údajně pracuje. Mělo by se jednat o samostatnou přídavnou kamerku iSight. Podle serveru iLounge, by to byl logický krok při cestě za zeštíhlováním produktů Applu. Nakolik dává toto příslušenství smysl, teprve uvidíme.

Další uniklé součástky pravděpodobného modelu nového iPhonu

Na internetu se objevilo video ukazující pravděpodobnou součást nového iPhonu. Jde o přední panel. Dotyčný Japonec, jenž součástku získal, natočil video s krátkým srovnáním. Podle této komponenty by nový iPhone byl skutečně delší než ten současný a displej by měl úhlopříčku 10,33cm (což přepočteno odpovídá hodnotě 4,07 palce).

[HTML1]

Nový iPhone může dostat do vínku zcela speciální procesor

Server 9to5Mac přinesl zajímavou analýzu podloženou údaji z betaverze iOS 6, kdy se zdá, že by nový model iPhonu mohl obsahovat zcela nový procesor. Ačkoli není jisté, zda půjde o A6 čip nebo o další z rodiny A5 čipů, dané řetězce o systému napovídají mnohé. Například i podporu nové grafického procesoru, který vychází z upraveného čipu nového iPadu. Navíc, poslední sestavení iOS 6 funguje pod kernelem Darwin 13.0.0, což je vyšší číslo než v OS X Lion (11.x.x) i chystaném OS X Mountain Lion (12.0.0).

Podcasty All Thing Digital se Stevem Jobsem na iTunes

Server All Things Digital oznámil vydání všech šesti konferencí D, kterých se Steve Jobs zúčastnil, jako zdarma stažitelný audio i video podcast v iTunes. K dispozici najdeme konference od roku 2003 až po tu poslední, jenž se účastnil roku 2010. Nechybí  ani ta nejsledovanější – s Billem Gatesem.

Zdroje: 9TO5MacTUAWMacworld + citace přímo v textu