Aktualizace Apple TV & další informace k iOS 6

Včerejší den přinesl aktualizaci firmwaru Apple TV pro druhou a třetí generaci tohoto zařízení. Apple TV Software Update nesoucí označení 9B830.

Nepodařilo se však zatím zjistit, jaké nové funkce případně opravy přináší. Žádné viditelné změny nejsou a dokonce v menu stále zůstala položka MobileMe (ačkoli dojde k brzkému ukončení služby).

Druhou zprávu přináší server Wall Street Journal. Přímý zdroj z Applu (bývalý zaměstnanec) potvrdil přípravy firmy na přechod od mapových podkladů Googlu na vlastní řešení. V současné době probíhají technické přípravy na přechod a Apple se bude snažit prosadit své mapy i v aplikacích třetích stran. Bude tedy podporovat vývojáře poskytnutím svého API, aby mohl využívat výhod, které mají nové podklady přinést.

Apple se na tento krok připravoval již dlouhou dobu – postupně odkupoval společnosti zabývající se buď přímo nebo nepřímo geolokačními a geografickými službami jako například C3 Technologies pracující na 3D modelech, nebo Poly9 a Placebase.

Pro práci s mapami funguje prý v Applu tým s přezdívkou „geo“, jenž spatřil světlo světa ještě za vlády Steva Jobse.

Pomalý přechod můžeme vidět i u aplikací nabízených Applem. První vlaštovkou bylo iPhoto pro iOS, využívajcí projekt OpenStreetMap.

Proti všem těmto zprávám pak jde dnešní Google event nazvaný „Nová dimenze Google Map“. Zřejmě ne náhodou chce Google poodhalit, co skrývá pod poličkou za tajemné ingredience.

Zdroje: Apple Insider | 9TO5Mac | MacRumors | Apple Insider

Jeden myslel na “Aktualizace Apple TV & další informace k iOS 6

  • avatar
    07. 06. 2012 (09:41)
    Trvalý odkaz

    Já nevím, ale to je pořád o mapách a upřímně kdo a jak často je používá. Já používám na 99% navigaci s funkcema k tomu určenýma. Ale, že by byla nějaká zpráva o centrálním uložišti souborů v iOS, lepší personalizaci fotografií, která je teď mizerná, atd. Jsem rád za stabilitu systému iOS, ale jeho okleštění mě začíná uživatelsky dost omezovat vzhledem k možnosti Androidu – fotografi z fotoaparatu otevřu v plné kvalitě v telefonu, upravím a pošlu emailem nebo MMS. iOS: pokud nemá fotoaparát wifi a nemám u sebe počítač – smůla, přinejhorším mám v Iphone 6 různých kopií komprimované fotky na 6 různých místech. Ještě jedna perlička: po přeinstalaci počítače a nové instalaci iTunes je nemožné sysnchronizovat telefon – prioritu má iTunes, takže synchronizace=vymazání všeho z telefonu, super! Tady by se měli v Apple zamyslet a ne řešit mapy !!!

Komentáře nejsou povoleny.