Shrnutí: co vše se proslýchá o příštím iPhonu?

S blížící se vývojářskou konferencí WWDC čeří internet mnoho dohadů jak o nových MacBoocích Pro, tak i novém modelu iPhonu.

Mnoho serverů v podstatě nezávisle na sobě představilo své předpoklady o vybavení a designu následující generace smartphonu od Applu. Pojďme se tedy na ně přehledně podívat.

Podle serveru 9to5Mac Apple v současné době testuje dva prototypy nového iPhonu. Oba údajně mají větší displeje, avšak o jiné úhlopříčce. První model má 3,95 palce, druhý pak 4,1 palce. To by v podstatě odpovídalo předchozím dohadům Wall Street Journal, jež předpovídal displej s rozměrem okolo 4 palců. Rozlišení by se mohlo zvýšit na 1136 bodů vertikálně při zachovaných 640 bodů horizontálně. Stále se úplně nejedná o poměr 16:9 tolik protlačovaný jinými výrobci, ačkoli by daná hodnota byla opravdu velmi blízko (při větším zaokrouhlení bychom tento poměr získali).

„Tyto prototypy kolují po ředitelství Applu ve speciálně tlustých zamčených krabičkách, aby společnost zabránila nebezpečí prozrazení zvídavým zaměstnancům. Víme o dvou modelech příštího iPhonu, které mají větší displej. Nesou označení iPhone 5,1 a iPhone 5,2. Kódová označení pro vývojáře jsou N41AP (5,1) a N42AP(5,2). Jelikož Apple často rezervuje některé modely pouze pro interní využití, není známo, zdali vůbec nějaký z modelů spatří světlo světa,“ uvádí nejmenovaný zdroj.

Podle některých zjištění uniklých z bety iOS 6, prý nový systém obsahuje podporu pro další řádek ikon. To by mohlo nepřímo naznačovat samotné navýšení rozlišení.

Kromě rozlišení a velikosti displeje panují dohady i ohledně dalšího vybavení. Došlo ke změnám u Home buttonu a kamerky foťáku. Tlačítko vykazuje mírné odlišnosti oproti současnému modelu iPhone 4S, na pohled je tenčí a disponuje jinou kabeláží. Kamerka naproti tomu narostla do šířky, avšak částečně se rovněž ztenčila. Ačkoli tedy tyto nepatrné změny nepotvrzují úpravy displeje, pravděpodobně k nějakému redesignu u nového iPhonu přeci jen dojde.


Přední a zadní kamerky nového iPhonu (MacRumors)

Úniky těchto součástek však na rozdíl od displeje nemají jasně potvrzeného dodavatele. Jako nepravděpodobný se jeví krok k přechodu na nový užší dock connector, patrně mezi velikostí mini a micro USB. Naprosto vyvracejícím argumentem je však u takovéhoto kroku nepodpora současného příslušenství.

Mezi další uniklé díly patří micro-SIM slot a sluchátkový konektor, u kterých není viditelná žádná změna.

Jestli se jedná o divoké kreace ve photoshopu, případně nepodložené dohady v současné chvíli tuší zřejmě jen Apple. My možná budeme o něco chytřejší 11. čevna, kdy bude slavnostně zahájena WWDC.

Zdroj: MacRumors | MacRumors | Apple Insider | 9TO5Mac

6 komentářů: „Shrnutí: co vše se proslýchá o příštím iPhonu?

  • avatar
    23. 05. 2012 (07:24)
    Trvalý odkaz

    první fotka ukazuje že to bude ipod touch (jen camera, žádný reprák)

    • avatar
      23. 05. 2012 (07:34)
      Trvalý odkaz

      Zajímavý postřeh! 
      Myslíte však, že by Apple zvětšil displeje pouze u iPodů Touch a nikoli u iPhone?

      Každopádně děkujeme za komentář :)

  • avatar
    23. 05. 2012 (07:45)
    Trvalý odkaz

    Uzsi dock konektor by kludne mohol by, viem si predstavit jednoduchu redukciu na jednej stane klasicky dock a na druhej uzsi s vyskou do 1 cm, tym padom by vacsina prislusenstva fungovala a mozno by sa dal bez redukcie zasunut aj nabijaci Micro USB kabel, mohli by byt napr 2 konektory tesne vedla seba, new dock a micro USB, no uvidime …

    • avatar
      30. 05. 2012 (20:32)
      Trvalý odkaz

      Na tom malém konektoru asi bude něco pravdy?

  • avatar
    23. 05. 2012 (09:05)
    Trvalý odkaz

    Obávám se, že „thick, locked shells“ nejsou jsou „speciálně úzké krabičky“, ale spíše „tlusté a zamčené“, chcete-li, krabičky.

Komentáře nejsou povoleny.