Nové screenshoty z mapové aplikace pro iOS 6

Je již veřejným tajemstvím, že se v příští verzi mobilního operačního systému iOS 6 dočkáme změny poskytovatele mapových informací. A opět se objevily další důkazy.

Server BGR obdržel screenshoty z nových Map v aktuálním vydání bety iOS 6 označované jako 10A314. Snímky obrazovky poskytl důvěryhodný zdroj (patrně vývojář). Ačkoli na první pohled není patrný rozdíl mezi současnou verzí Google Map a nových Map, přesto při podrobnějším zkoumaní na odlišnosti narazíme.

Jednou z nejvýznačnějších je určitě 3D režim. Ten lze spustit zatím pouze na iPadové verzi map. Zobrazení renderuje snímky z dostupných dat díky Open Street Map. Ty například používá iPhoto pro iOS, uvolněné v březnu.

V postupném procesu za přesunem k nezávislosti na službách Googlu bylo jistě zakoupení společností Placebase. Ta v podstatě do provedení odkupu otevřeně konkurovala Google mapám. Dalším krokem pak byl nákup a integrace společností Poly9, zabývající se modelováním 3D map, a dále C3 Technologies, švédské firmy mající stejné zaměření.

Apple rovněž sbírá záznamy o vytíženosti dopravy, aby mohl tuto funkci přinést do svých map. Při navigování i pouhém prohlížení by pak uživatelé mohli zjistit současnou dopravní situaci.

Teoreticky bychom nemuseli zoufat ani my, jakožto obyvatelé České republiky. Sbírání informací by mělo totiž být prováděno anonymně pomocí nahlášení přes samotnou aplikaci map. V případě 3D renderů však situaci moc růžově nevidíme. Moudřejší budeme zanedlouho, přesněji 11. června, kdy začíná WWDC 2012.

Zdroje: MacRumors | 9TO5Mac | Apple Insider

Jeden myslel na “Nové screenshoty z mapové aplikace pro iOS 6

Komentáře nejsou povoleny.