Nově objevené funkce v OS X 10.8 Mountain Lion

S nejčerstvější aktualizací OS X Mountain Lion Developer Preview 3 byly objeveny některé nové a zajímavé funkce. Pojďme se na ně tedy podívat.

Server 9to5Mac si povšimnul zajímavého vylepšení stávajícího sestavení OS X Mountain Lion. Jde o funkci podobnou v iOS – automatické stahování aplikací z Mac App Store. Podobně jako na iPhone (iPadu, iPodu), když zakoupíte aplikaci a nainstalujete si ji, u ostatních Maců pracujících pod vaším účtem dojde k automatické instalaci.

Naneštěstí nová vlastnost není ještě plně odladěna. Ačkoli se zobrazí výše ukázané okénko s nabídkou povolení automatických instalací, ve skutečnosti se po zakoupení aplikace z jiného počítače vůbec nic nestane. Každopádně se těšíme na zprovoznění této užitečné vychytávky v příštím sestavení.

Další novinkou odhalenou tento týden je Reading List známou z iOS. Nejmenovaný vývojář na tuto vlastnost přišel při potížích se sítí.

„Když nejde připojeni k síti a otevřete Safari, prohlížeč zobrazí zprávu o dostupnosti článků ve vašem Reading Listu i přes nedostupné spojení,“ vysvětluje. Články se pravděpodobně na pozadí synchronizují napříč všemi využívanými zařízeními.

Mezitím jiný vývojář objevil novou klávesovou zkratku napovídající o připravovaném Voice Dictation pro OS X Mountain Lion. Zřejmě půjde o diktování hlasem založené na předloze používané v novém iPadu.

„Jelikož současné klávesnice nedisponují ani fyzickou ani virtuální klávesou se symbolem mikrofonu, byla přednastavena kombinace obou CMD kláves,“ dodává objevitel.

Ačkoli zatím nebyl nalezen žádný další důkaz, jeví se portování hlasového ovládání pro OS X jako celkem reálná věc.

Zdroje: 9TO5Mac | 9TO5Mac | MacRumors

2 komentáře: „Nově objevené funkce v OS X 10.8 Mountain Lion

  • avatar
    25. 05. 2012 (17:56)
    Trvalý odkaz

    Hlasové ovládání je bezva věc, jen by už konečně mohli udělat českou verzi. Když funguje předčítání, nevidím důvod, proč by nemohlo fungovat i ovládání.

  • avatar
    04. 06. 2012 (19:34)
    Trvalý odkaz

    Reading list je už v Lione.

Komentáře nejsou povoleny.