Na eBay se objevil (prý) první prototyp iPadu

Jak si povšimlo několik zahraničních serverů, na aukčním portálu eBay se objevil zajímavý prototyp Apple zařízení. Šlo o ranou verzi iPadu se dvěma dock connectory.

Je oficiálně známým faktem, že v Applu bývá testováno mnoho konceptů připravovaného zařízení. Nejinak tomu bylo i při práci na první generaci iPadu. Firma si pohrávala s myšlenkou dvou konektorů – jeden na delší straně (kdy je obrazovka na délku) a jeden klasicky na kratší. V roce 2010 při uvedení tabletu však nakonec spatřila světlo světa verze s jedním konektorem.

Model prodávaný na aukci má 16GB interní paměti a WiFi modul. Prodejce uvádí, že zařízení je téměř funkční, ačkoli bylo potřebné udělat pár menších úprav. Baterii prototyp neměl, a tudíž ji doplnil. Také chybí svorka pro spojení displeje a flex kabelu, navíc prý obrazovka nemá pravidelnou odezvu a to jde o kapacitní displej.

Původní domněnky, kdy účastníci spekulovali o podvrhu zařízení, částečně vyvrátil prodejce detailními fotkami komponent. Ty obsahují šítky a kódová označení podobná těm, jež bývají zaznamenána u uniklých součástí z továren Applu. Některé součástky naznačují datum výroby protypu – patrně jde o rok 2009. Zadní strana pak nenese označení iPad ani sériové číslo. WiFi čip v modelu je Broadcom.

Na iPadu je spuštěn diagnostický software SwitchBoard.

Na detail samotné aukce, která skončila v dnešních brzkých ranních hodinách, se můžete podívat zde.

Zdroj: Apple Insider | MacRumors