Microsoft chystá svou aplikaci Outlook přímo pro iPad

Microsoft plánuje vydat některé aplikace ze svého kancelářského balíku i pro iPad. Ačkoli bohužel nepůjde o kompletní sadu office, chystá se alespoň nativní Outlook Web App a Lync. Tedy aplikace nabízené v rámci placené služby Office 365.

Osoba znající vývoj těchto aplikací potvrzuje, že přijdou na trh ještě letos koncem října případně na přelomu října a listopadu. Přinesou známé Metro, vzhled jenž používá Windows Phone 7 a také nové Windows 8. V podobném časovém horizontu by se pak měla objevit i nová verze kancelářského balíku Microsoft Office s kódovým označením Office 15.

Outlook Web App Mobile Client pro iOS bude kompatibilní s iOS 5 a novějším. Hovoří se o podpoře Exchange serveru ve verzi 2012 a prý nabídne i offline režim práce s poštou.

Současně se také pracuje na verzi pro Windows Phone 7.5 a Android 4.0. Zde bude rovněž použit Metro design.

Microsoft Lync Mobile Client nabídne stabilní spojení do komunikační platformy Microsoftu. Ta je integrována v celém balíku Office. Z vlastností Lyncu můžeme jmenovat textové zprávy, audio a video chat i webové konference.

Ačkoliv již existuje aplikace Lync 2010, ta nemá některé zlepšené prvky a ovšem Metro design. Microsoft únik informací nijak nekomentoval s tím, že „jasno bude během následujících týdnů.“

V současné době můžete místo Outlooku použít nativního poštovního klienta, který má vestavěnou podporu serveru Exchange od verze 2007. Případně lze využít služeb webového klienta pomocí Safari.

Zdroj: Apple Insider | MacRumors

4 komentáře: „Microsoft chystá svou aplikaci Outlook přímo pro iPad

  • avatar
    25. 05. 2012 (07:34)
    Trvalý odkaz

    Tak málo, příliš pozdě…

  • avatar
    25. 05. 2012 (11:13)
    Trvalý odkaz

    Neví se jestli bude aplikace Outlook i pro iPhone? Lync je.. 

  • avatar
    25. 05. 2012 (16:11)
    Trvalý odkaz

    Lync by byl super, iPad/iPhone patří mezi nejrozšířenější ve firmách a neexistence klienta Lync může představovat problém…

  • avatar
    27. 05. 2012 (18:26)
    Trvalý odkaz

    Jestli to bude stejná prasárna jako Outlook pro Maca, tak potěš koště. Občas potřebuji do Outlooku dočasně připojit datový soubor z Win Outlooku a místo, aby jej připojil jako u Windows, tak provede totální import všech dat.

Komentáře nejsou povoleny.