MacBooky Pro se zřejmě vrátí ke grafickým kartám nVidia

Několik serverů nezávisle na sobě přineslo zprávu o nových grafických kartách připravovaných modelů MacBooků Pro. Podle nich Apple nasadí nejnovější modely od NVidie, které navíc pro MacBooky budou přizpůsobeny, jako tomu už bylo i v minulosti.

Následující řádky se týkají 15“ modelu.

Server ABC News:

„Očekáváme, že následující generace notebooků získá do výbavy procesory Intel Ivy Bridge. Ačkoli jsou rychlejší než současná generace a obsahují výrazně vylepšenou grafiku (pokoří i postarší NVidii 320M), Apple nabídne opět modely od NVidie. Konkrétně by mělo jít o GeForce GT 650M.“

ABC News tvrdí, že jde o ověřené informace díky nejmenovanému zdroji přímo z Applu.

Server The Verge:

„Updatovaný MacBook Pro přijde toto léto a bude obsahovat opět grafiky od NVidie, vedle řešení procesoru Intelu Ivy Bridge a integrované grafiky Intel HD 4000. Dojde tak k přechodu od současných grafik AMD. Nové stroje získají i displeje s vysokým rozlišením.“

Zprávy nicméně působí opravdu důvěryhodně. Nová architektura NVidia Kepler umožňuje mobilním grafikám podávat větší výkon a současně snížit spotřebu a teplo. Což je velmi výhodné v konkurenčním boji s AMD. Navíc Intel a NVidia vyřešily své spory, takže nebrání nic v nasazení tohot řešení.

V minulosti opakovaně Apple střídal různá grafická řešení, podle toho jak vyhovovaly pro jeho záměry. Není tedy vyloučeno, že v přespříští generaci se opět vrátí k AMD.

Zdroj: Apple Insider | MacRumors