Dropbox spolupracuje s Applem na odstranění problémů

Na vývojářském fóru Dropboxu se poslední dobou objevilo mnoho příspěvků týkajících se odmítnutých aplikací vývojářů třetích stran. Ti využívali SDK, které nabízelo možnost vložit do aplikace odkaz na zaregistrování účtu Dropboxu, případně na zakoupení dodatečného prostoru ve službě.

Jelikož je tato funkcionalita v přímém rozporu s podmínkami aplikací uveřejněných v App Store, byly dané aplikace Applem odmítány a tvůrci se obrátili na Dropbox.

Apple umožňuje nákup v aplikacích pomocí takzvaného „In App Purchase“ avšak zakazuje jiné způsoby nabízení placených služeb. Pravděpodobně v důsledku faktu, že z každé takové mikroplatby si účtuje obvyklých 30%.

Problém se objevuje u aplikací využívajících nejnovější verzi SDK 1.2.1. Nyní Dropbox společně s Applem hledá řešení a pracuje na verzi 1.2.2, která by danou situaci měla vyřešit. Pravděpodobně bude dále nabízena registrace do služby, ale dojde k odstranění zmínek o možnosti placeného upgradu prostoru.

Zdůvodnění odmítnutí aplikace nejmenovaného vývojáře:

„Zjistili jsme, že Vaše aplikace poskytuje externí mechanismus pro platby a předplatné služeb používaných v aplikaci, která však odporují podmínkám App Storu. Konkrétně, Vaše aplikace umožňuje uživateli tvorbu a další manipulaci s účtem Dropboxu a Googlu.“

Služba nyní hlásí přes 50 milionů uživatelů na 250 milionech zařízení. Není žádným tajemstvím, že už v roce 2009 Steve Jobs chtěl tehdejší nadějný startup odkoupit za devíti místnou sumu. K transakci nakonec však nedošlo a Apple vyvinul vlastní synchronizační službu, nám dobře známý iCloud.

Zdroje: Apple Insider | MacRumors 

Jeden myslel na “Dropbox spolupracuje s Applem na odstranění problémů

  • avatar
    04. 05. 2012 (17:17)
    Trvalý odkaz

    Nasral bych Apple s jeho podmínkama… Vyhodil bych mechanismus registrace DB accountu a nechal tam jen odkaz ;)

Komentáře nejsou povoleny.