Dostane skutečně nový iPhone čtyřpalcový displej?

Aby fám okolo displejů nebylo málo, Wall Street Journal a Reuters nezávisle na sobě předložili důkazy o nasazení 4“ displejů do příští generace iPhonu. To by znamenalo celkem znatelný nárůst plochy displeje oproti současným modelům 4S.

Apple Inc, která nejspíše uvedení další generaci iPhonu na podzim tohoto roku, si objednala od Asijských výrobců větší displeje než pro současnou generaci. Současná velikost se přitom používá od první generace iPhonu z roku 2007.Výroba začíná příští měsíc, přičemž displeje mají čtyři palce úhlopříčně.

Apple spolupracuje s LG, Sharp a Japan Display (nově vzniklá korporace výrobců Sony, Hitachi a Toshiby) na nových obrazovkách.


Render 4“ displeje podle MacRumors

Wall Street Journal však neuvedl poměr stran nových displejů a ani rozlišení. Předpokládá se tedy použití současných hodnot, ačkoli by došlo ke snížení PPI a tím by byl ovlivněn Retina efekt.

Konkurence používá daleko větší úhlopříčky i rozlišení již delší dobu. Například silný protivník Samsung Galaxy S III má 4,8“ s rozlišením 1 280 x 720 ale nedosahuje jemného zobrazení iPhone 4S.

Že by Apple nakonec opravdu podlehl tlaku ostatních výrobců? Nebo jde o dlouhodobě zvažovaný krok? Uvidíme.

Zdroj: MacRumors

11 komentářů: „Dostane skutečně nový iPhone čtyřpalcový displej?

  • avatar
    17. 05. 2012 (08:39)
    Trvalý odkaz

    pozor na tu vetnou skladbu.. „ačkoli by došlo je snížení PPI a tím by byl ovlivněn Retina efekt.“

    • avatar
      17. 05. 2012 (17:06)
      Trvalý odkaz

      Děkuji, tiskařský šotek (nebo korekce gramatiky?) tentokráte řádil pořádně :)

    • avatar
      17. 05. 2012 (17:06)
      Trvalý odkaz

      Děkuji, tiskařský šotek (nebo korekce gramatiky?) tentokráte řádil pořádně :)

  • avatar
    17. 05. 2012 (11:20)
    Trvalý odkaz

    Myslím si, že to je hloupost. Velikost displeje iPhonu vychází ze studie, která říká, že na současném displeji uživatel dosáhne palcem kamkoliv bez nutnosti přechytnutí. Proč by to měnili? Jak by vypadaly současné „bitmapové“ aplikace?

    • avatar
      17. 05. 2012 (13:25)
      Trvalý odkaz

      Já osobně také doufám v to, že v Apple budou rozumní a neudělají z iPhonu podobnou zrůdu jako je třeba GSIII navíc z pohledu vývojáře by to poprvé byl větší problém než rozdíl funkcí mezi iOS verzemi… Poměr stran by změnil naprosto vše v aplikacích a navíc by znamenal vertikálně více prostoru a co s ním? Aplikace by se museli naučit jak tento prostor využít atd. dle mého naprosto nevhodné.

      • avatar
        17. 05. 2012 (22:52)
        Trvalý odkaz

        Doufám v to, že je to klasická nepodložená informace, která kryje opravdové záměry. Nedivil bych se kdyby někdo viděl displej pro „menší“ iPad, který se má také v nabídce Apple objevit. Já osobně čekám co přijde s novou řadou iPhone a chtěl bych si tak koupit svůj první Apple produkt a proto čekám a doufám, že zůstanou rozměry zachovány.

        • avatar
          18. 05. 2012 (07:34)
          Trvalý odkaz

          Apple si nekupuj. Je to silně návykové :-)

    • avatar
      19. 05. 2012 (08:47)
      Trvalý odkaz

      On 4“ displej je ještě OK. Teď s iP4S používám HTC Evo 3D a 4,3“ je už tak nějak moc – na čtení, aplikace atd je to fajn, ale na nošení a hlavně ovládání je to už velké. Nemám nejmenší ruce, ale nejlíp se mi ovládá držený jednou rukou a ťapáním druhou.

      A aplikace na větším displeji? Záleží jak by se k tomu Apple postavil – pokud by zanechal rozlišení tak jak je, tak by to vývojářům nemusel vadit, ale zase by padlo označení Retina. Někde jsem četl, že kdyby zdvojnásobilo rozlišení na 1920*1280 tak by to nebyl problém ani u stávajících aplikací – ale to fakt nedokážu posoudit.

  • avatar
    17. 05. 2012 (13:16)
    Trvalý odkaz

    U vetsich dispeju a tim padem vetsich telefonu taky dochazi u uzivatele k pocitu ze nema telefon pod kontrolou a totiz s nim neustale manipuluje, jobsova strategie u velikosti displeje byla prece takova ze se pak vyvojari nezabivaji tim pro jak velky dislej aplikace bude kdyz jsou stejne velke vsechny, jestli je to rozhodnuti jenom kvuli konkurenci jako je samsung S3 s nesmyslne obrovskym 4,8 tak mi to neprijde jako dobre rozhodnuti ale uvidime 

  • avatar
    18. 05. 2012 (14:29)
    Trvalý odkaz

    Podle mě to bude úplně jinak jak už se to stalo několikrát a Apple nás zase něčím překvapí, proto jsem zvědav jestli zůstanu u 3GS (i když mi na něm vypadává signál…) nebo přejdu na nejnovější, protože 4 a 4S se mi vzhledově nelíbí.

Komentáře nejsou povoleny.