Apple rozesílá přihlášky do Developer ID programu

Pokud jste registrovaným vývojářem Mac Aplikací, pak jste patrně během včerejška obdrželi email od Applu nabízející registraci do nové služby.

Ta zajistí všem registrovaným vývojářům podpisový certifikát pro jejich aplikace. Ten zajistí, že aplikaci zprovozníte i se zapnutou funkcí Gatekeeper OS X Mountain Lion.

Apple si vyhrazuje právo kdykoli váš certifikát zrušit, pakliže porušíte podmínky anebo se vaše aplikace bude pokoušet o zakázané činnosti.

Tímto krokem chce Apple více zabezpečit Mac před hrozbou škodlivého softwaru. Ačkoli stále bude možnost Gatekeeper vypnout a instalovat aplikace z libovolných zdrojů, firma bude uživatele logicky tlačit k jeho používání a zbytečně se nevystavovat riziku.

OS X Lion vytasí své drápy toto léto a přinese krom Gatekeeperu mnoho dalších novinek, včetně hlubší integrace iCloudu. Další podrobnosti bychom se měli dozvědět na červnovém WWDC, kdy Apple odhalí své kroky do budoucna.

Jeden myslel na “Apple rozesílá přihlášky do Developer ID programu

  • avatar
    02. 05. 2012 (10:52)
    Trvalý odkaz

    Opravil bych větu v posledním odstavci: „OS X Lion vytasí své drápy toto léto“ za „OS X Mountain Lion vytasí své drápy toto léto“. Přeci jen OS X Lion již je nějaký ten pátek k dispozici :)

Komentáře nejsou povoleny.